Το ντέρμπι ΑπόλλωνΑΕΚ στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κώστας Σακκάς ανέλυσε τα «συν-πλην» των δύο ομάδων μιλώντας στο balla, αλλά και το τι χρειάζονται για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
«Στα τελευταία δύο παιχνίδια προβλημάτισαν. Ειδικά η ΑΕΚ με το ΑΠΟΕΛ, εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά έχασε τη ψυχολογία της, δεν κράτησε τις γραμμές, είχε μεγάλες αποστάσεις. Παρότι ποιοτικά έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Επίσης, όποτε πάει εκτός έχει προβλήματα. Την είδα με την Πάφος FC, παρότι πήρε αποτέλεσμα για μένα δεν ήταν καλή. Θεωρώ ότι χρειάζεται αρκετή βελτίωση. Δέχεται εύκολα γκολ. Τα 16 που δέχθηκε είναι μεγάλο πρόβλημα.
Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα η οποία χρειάζεται να σταθεροποιηθεί. Της έλειψαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, στο παιχνίδι με την Ομόνοια φάνηκε η απουσία του Χάμπου αλλά και του προπονητή του. Θα είναι πρόβλημα. Χρειάζεται γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Βαλμπουενά ήταν αρκετά καλός στο ΓΣΠ, αλλά δεν είναι ποδοσφαιριστής που… πατάει περιοχή. Μη έχοντας σε καλή μέρα τους Κοστάκε-Αμπντουραχίμι, πιστεύω ότι χρειάζεται βελτίωση μεσοεπιθετικά. Είναι σημαντικό παιχνίδι μέσα στην έδρα του.
Θεωρώ ότι θα κριθεί στην απόδοση του Απόλλωνα. Αν είναι σοβαρός και βάλει πίεση στην ΑΕΚ, πιστεύω θα μπορέσει να σκοράρει. Για να πάρει κέρδος η ΑΕΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ αμυντικά. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά ενώ δεν έχει γρήγορους αμυντικούς, όμως αυτό ίσως αλλάξει διότι θα έχει άλλον προπονητή. Αν κρατήσει τις αποστάσεις, προσέξει πολύ τους Βαλμπουενά και Κοστάκε, ίσως πάρει κάτι καλό. Ο Απόλλωνας θα επιτεθεί από τον κεντρικό διάδρομο, για να εκμεταλλευτεί τον Μάρκες που κινείται πολύ έξυπνα. Ίσως να χρειάζεται να παίξει περισσότερο με τον Βαλμπουενά για να περάσει τις κάθετες πάσες. Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Νταρίκουα».

Ανδρέας Βεντούρης