τέσσερις ήττες, η Αλαβές επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 της Αλμερία, παρά το χαμένο πέναλτι του Ιάνις Χάτζι, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η νίκη ισοδυναμεί με εξάποντο, αφού οι δυο ομάδες δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, και η Αλμερία βρίσκεται, πλέον, πέντε βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Απόλυτη η κυριαρχία της Αλαβές, στο πρώτο 45λεπτο, με την ομάδα του Κίκε Γκαρθία να φτάνει, με κάθε τρόπο, στην αντίπαλη περιοχή, όμως χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Απειλούσε, κυρίως, από τα αριστερά, με τις επελάσεις του Ριόχα, ο οποίος έψαχνε τον Κίκε Γκαρθία, ενώ, και ο Μπλάνκο απείλησε, σε δυο περιπτώσεις, την εστία του Μαξιμιάνο. Στο 42′, ο φορ της Αλαβές ανετράπη, εντός περιοχής, ο ρέφερι είδε τη φάση, σε βίντεο, και έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιάνις Χάτζι, ο οποίος, όμως, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, σπαταλώντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία της Αλαβές να ανοίξει το σκορ.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Αλμερία αποφάσισε να βγει μπροστά, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Αλαβές, ο Σιβέρα, να χρειαστεί να επέμβει, στις προσπάθειες του Αρίμπας. Η εκτέλεση φάουλ του Εμπάρμπα, λίγο αργότερα, δεν βρήκε στόχο, σε νέα καλή ευκαιρία της Αλμερία, με την Αλαβές να απειλεί με σουτ του Κίκε Γκαρθία, που έβγαλε ο Μαξιμιάνο. Επίσης, ο Γκουρίντι της Αλαβές απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Τελικά, στο 79ο λεπτό, ο Γκουρίντι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Έντγκαρ, στρώθηκε στον Αλεξάντερ Σεντλάρ και εκείνος, με το πρώτο του εφετινό γκολ, χάρισε τη νίκη στην Αλαβές. Η Αλμερία παραμένει χωρίς νίκη, μετά από 12 αγωνιστικές.

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Σεντλάρ (90’+3′ Μαρίν), Αμπκάρ, Χάβι Λόπεθ, Γκοροθάμπελ (83′ Τενάλια), Γκεβάρα, Χάτζι (68′ Ρέμπατς), Μπλάνκο, Ριόχα, Γκουρίντι, Κίκε Γκαρθία (68′ Ομοροντιόν)

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιάνο, Μέντες, Έντγκαρ, Τσούμι, Ακιέμε, Πίγκμαλ (46′ Αρίμπας), Λόπι, Ρομπερτόνε (71′ Μπάμπα), Ραμαζάνι (87′ Σάντσα), Μελέρο, Λέο Μπαπτιστάο (71′ Μιλοβάνοβιτς)