Οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπενφίκα για τo Basketball Champions League στο Παλατάκι.
Στο περιθώριο της media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, ο προπονητής του τμήματος, Φώτης Τακιανός, μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με την Μπενφίκα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, σημειώνοντας την κρισιμότητα του αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Κάθε παιχνίδι που δίνουμε πρέπει να αποκoμίζουμε συμπεράσματα και εμπειρίες και να προχωράμε. Το αυριανό ματς είναι πολύ σπουδαίο για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, μία ενδεχόμενη νίκη θα μας κρατήσει στην πρώτη θέση και θα μας δώσει παραπάνω πιθανότητες πρόκρισης. Η αυριανή ευκαιρία έρχεται λόγω των αποτελεσμάτων μας κόντρα σε σπουδαίες ομάδες όπως η Γαλατά και η Χάποελ και είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πιστοποιήσουμε ότι αυτό που κάναμε θα έχει και συνέχεια».

Αν τον προβληματίζουν τα χαρακτηριστικά της Μπενφίκα με βάση και τον πρώτο αγώνα: «Δεν υπάρχει προβληματισμός, υπάρχει προετοιμασία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, όπως το αυριανό με του πρώτου γύρου, αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε επειδή υπάρχει μία αναταραχή με τους τραυματισμούς της ομάδας και την ένταξη των νέων παιδιών, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα επιθετικό και αμυντικό πλάνο για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε τους αντιπάλους μας».

Αν οι νέοι παίκτες έχουν ενταχθεί στην ομάδα: «Αν θα έλεγα ότι διάγουμε μία περίοδο όπου θεωρούμε ότι είμαστε καλά, θα έλεγα ψέματα. Υπάρχει μία καθημερινή μάχη και με τους τραυματισμούς, οι οποίοι δεν είναι σε μία διαδικασία αθλητικών τραυματισμών. Μας έχουν αποσυντονίσει, δεν δουλεύουμε όπως θέλουμε και κάναμε βήματα πίσω για να εντάξουμε τους νέους παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, βάσει αποτελεσμάτων είμαστε ικανοποιημένοι, ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας για να πούμε ότι οι παίκτες εντάχθηκαν στο επίπεδο που θέλαμε, αλλά η πίεση των αγώνων δεν μας επιτρέπει να το σκεφτούμε, αλλά δίνοντας όλοι το 100% θα παλέψουμε για τη νίκη».

Αν δημιουργείται στην ομάδα περαιτέρω άγχος στην σκέψη ότι με μία νίκη αυξάνονται αρκετά οι πιθανότητες πρόκρισης: «Δε νομίζω ότι υπάρχει μέσα από αυτή την διαδικασία κάτι που να μας αγχώνει, είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ, έχουμε αντιληφθεί όλοι ότι είναι ένα ματς μεγάλης ευκαιρίας, υπάρχει πίεση αλλά όχι άγχος. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους, είναι ότι για να φτάσουμε αύριο να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ με νίκη θα φτάσει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων, κάτι που στην κλήρωση φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο. Έχουμε ανοίξει τον δρόμο μας, τον περπατάμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό που έχουμε καταφέρει. Η ομάδα της Μπενφίκα είναι μία ιδιαίτερη ομάδα που παίζει με ελεύθερο στυλ, αλλά ικανουύς παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους επιτρέψουμε να βρουν εύκολες ατομικές επιλογές».

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Μπενφίκα: «Αν ο κόσμος μπορούσε να καταλάβει τι μας δίνει σε κάθε παιχνίδι, θα ήταν συνεχώς εδώ, γιατί η αγάπη του κόσμου στην ομάδα είναι δεδομένη. Εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο παρουσιάζοντας κάτι καλό στο γήπεδο, από εκεί και πέρα οι φίλαθλοι κρίνουν για την παρουσία τους εδώ. Εύχομαι ο κόσμος να αντιληφθεί το πόσο μας βοηθάει εδώ και να έρθει στο ματς με την Μπενφίκα για να μας υποστηρίξει».