Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την συνάντηση με τον ΚΟΑ για τα έργα αναβάθμισης που χρειάζεται να γίνουν στο στάδιο.

Για την συνάντηση με τον ΚΟΑ: «Συζητήθηκαν διάφορα έργα αναβάθμισης που χρειάζονται στο ΓΣΠ. Δεν είμαστε συχνοί επισκέπτες στον ΚΟΑ και συζητήσαμε πράγματα που χρειάζονται για να προχωρήσει η λειτουργία του σταδίου. Τα είπαμε για τον φωτισμό, το στέγαστρο το οποίο χρειάζεται συντήρηση αλλά δεν είναι επικίνδυνο, για το κλειστό κύκλωμα που έχει αρκετά προβλήματα και άλλα θέματα που αφορούν το Εθνικό Στάδιο Στίβου. Συζητήσαμε και για ταρτάν στο Μακάρειο για να αποσυμφωρηθεί λίγο το ΓΣΠ»

Ανταποκρίθηκε ο οργανισμός; «Υπήρξε ανταπόκριση. Αλλάζει η σύνθεση τον Ιανουάριο του δ.σ. του ΚΟΑ αλλά είναι σαν οργανισμός που θα το δει το θέμα. Είμαστε ένα γήπεδο το οποίο το μεγαλύτερο κόστος ανέγερσης του επωμίστηκε ο ΓΣΠ και όχι το κράτος και δικαιούμαστε να πάρουμε κάτι. Βλέπουμε δηλώσεις συνεχώς από όλους ότι θέλουν να πάρουν αυτά που δικαιούνται».

Θεωρείτε ότι κάποιοι δεν δικαιούνται; «Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δικαιούνται όλοι, αλλά αυτοί που βλέπουν τα κονδύλια ξέρουν που έχουν δώσει και τι. Παρόλο που είναι ξεκάθαρο τι ζητά ο ΚΟΑ τι πρέπει να συνοδεύει την κάθε αίτηση, ο οργανισμός κατά δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχουν κάποιες αιτήσεις που προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες και κάποιες όχι. Δεν μπορείς να δίνεις 10 εκατομμύρια για να αναβαθμίσεις ένα γήπεδο για 5-6 αγώνες (βλέπε «Σπύρος Κυπριανού») και να αρνείσαι 150 χιλιάδες ευρώ στην ΚΟΕΑΣ για να αναλάβει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρίψεων για τρία χρόνια. Και εδώ να πω ότι μόλις δύο από τους κορυφαίους ρίπτες δεν είναι Ευρωπαίοι. Όλοι οι μεγάλοι ρίπτες είναι στην Ευρώπη, θα έρθουν οι καλύτεροι, η προβολή θα είναι τεράστια και το κράτος λέει όχι. Για να είμαι δίκαιος, ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά αυτό δεν εγκρίθηκε» .