Έχουν πολλά θετικά να κρατήσουν από τη νίκη επί του Απόλλωνα, όμως δεν έχουν ακόμα το δικαίωμα να πανηγυρίσουν γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, ώστε να αλλάξει η μοίρα της ομάδας.
Το ότι όμως η ΑΕΚ πήρε την πολυπόθητη νίκη αποτελεί ένα προμήνυμα. Ότι αυτή ομάδα μπορεί να αρχίσει (ξανά) το ματς για τη διάκριση στο πρωτάθλημα.
Βαθμολογικά, είναι ακόμα στην 8η θέση αλλά σε απόσταση τέτοια (βλέπε από την 6η) που μπορεί όχι μόνο να ανεβεί στο πρώτο γκρουπ, αλλά να διεκδικήσει και μεγαλύτερο στόχο.
Το πρώτο βήμα, έγινε στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Και είναι άκρως σημαντικό, αφού πλέον ο δρόμος είναι μεν μακρύς και δύσκολος, δεν είναι όμως αποτρεπτικός για να…σώσει η ομάδα τη σεζόν.
Είδαμε τους ποδοσφαιριστές να ξεχειλίζουν από πάθος κόντρα στον Απόλλωνα. Ένα στοιχείο που έλειψε σε προηγούμενα ματς και ενδεχομένως να είναι το πρώτο θετικό σημάδι στη μετά-Όλτρα εποχή.
Είδαμε τον Παναγιώτη Γιάννου να κάνει τα απλά και αυτονόητα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές να τα εφαρμόζουν στο γήπεδο.
Πλέον, ο Ραν Μπεν Σιμόν παραλαμβάνει την ομάδα, με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις συγκριτικά από εκείνες που υπήρχαν πριν το ματς με τον Απόλλωνα.
Υπάρχει λοιπόν, επόμενη μέρα στην ΑΕΚ που έχει τη διακοπή σαν πολύτιμο εργαλείο για το νέο προπονητή που θα κάνει ντεμπούτο με την ΑΕΛ τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στην Αρένα.
Θυμίζουμε ότι ο πρώτος γύρος, ολοκληρώνεται με το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση και ο καθένας μπορεί να καταλάβει, τι μπορεί να αλλάξει στην πορεία, αν καταφέρει ο Ισραηλινός να οδηγήσει την ομάδα, σε δύο σερί νίκες.