Η Λειψία πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα και έγινε η δεύτερη χρονικά ομάδα, μετά από την Μάντσεστερ Σίτι, που έκλεισε θέση για τη φάση των «16» του Champions League.
Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχτηκε την Λειψία έχοντας ως όπλο το εκπληκτικό εντός έδρας αήττητο 25 αγώνων που έτρεχε από τον Σεπτέμβριο του 2022 σε όλες τις διοργανώσεις (21 νίκες – 4 ισοπαλίες), όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να εμποδίσει το άλμα της Λειψίας προς τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.
Οι «ταύροι» δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα όπως φάνηκε και από τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Γερμανίας αλλά και την ήττα στο πρωτάθλημα από την Μάιντς, όμως εκτός συνόρων τα πηγαίνουν εξαιρετικά και το ίδιο έκαναν και το βράδυ της Τετάρτης (07/11), παίρνοντας το τρίποντο στο Βελιγράδι και κλείνοντας θέση στους “16” του Champions League.
Τα υπέροχα γκολ των Σίμονς (8′) και Οπέντα (77′) έβαλαν στη θέση του οδηγού την γερμανική ομάδα, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στο 81′ με αυτογκόλ του Χένριχς αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο, με την Λειψία να κρατάει το χρυσό για εκείνη 2-1 και να έχει μπροστά της δύο ματς όπου θα κοντραριστεί με την Μάντσεστερ Σίτι για την πρωτιά του 7ου ομίλου.
Το ματς
Η Λειψία ήταν η ομάδα που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο στην αναμέτρηση αφού ήξερε πως με νίκη (σε συνδυασμό με την εντός έδρας επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνγκ Μπόις) θα έκλεινε θέση στα νοκ-άουτ ματς του Champions League και στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος, περιορίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα σε δευτερεύοντα ρόλο.
Οι Σέρβοι αδυνατούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία (2 τελικές, καμία εντός στόχου), την ώρα που οι Γερμανοί πολιορκούσαν, δημιουργώντας συνολικά 17 τελικές. Από αυτές μόνο μία πήγε εντός εστίας, όμως ήταν αρκετή για να τους δώσει το προβάδισμα, με τον Σίμονς να κάνει φανταστικό σλάλομ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικάει με εξαιρετικο φαλτσαριστό σουτ τον Γκλάζερ.
Στο δεύτερο μέρος η γερμανική ομάδα έδωσε χώρο στον αντίπαλό της και δέχτηκε αρκετή πίεση, όμως οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης παρότι είχαν 1-2 καλές στιγμές και στο 77′ το πλήρωσαν, με τον Σλάγκερ να βγάζει τρομερή κάθετη μπαλιά και τον Οπέντα να ξεχύνεται στον κενό χώρο, για να γράψει το 2-0 με δυνατό συρτό σουτ μετά από ντρίμπλα εντός περιοχής.
Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος με την άτυχη στιγμή του Χένριχς (αυτογκόλ) έπειτα από σέντρα του Κάνγκα, όμως παρότι κυνήγησαν τον βαθμό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Λειψία άντεξε και πήρε με το σπαθί της το εισιτήριο για την φάση των «16» παίρνοντας την τρίτη νίκη της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Μιγιαΐλοβιτς (46′ Νεντελίκοβιτς), Ντιγκά, Ντράγκοβιτς, Ρόντιτς (85′ Κατάι), Κάνγκα, Χουάνγκ, Μπουκαρί, Ίβανιτς (70′ Ολαγίνκα), Λούτσιτς (78′ Μιγιάτοβιτς), Κράσο (46′ Εντιαγέ)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς, Σιμακάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σίμονς (75′ Καρβάλιο), Σλάγκερ (84′ Καμπλ), Χαϊντάρα (83′ Σέιβαλντ), Φόρσμπεργκ (70′ Μπάουμγκαρτνερ), Οπέντα, Σέσκο (70′ Κλόστερμαν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ