Η ανοδική πορεία του Άγιαξ συνεχίζεται, αφού στο δεύτερο παιχνίδι του Τζον φαν Σιπ στον πάγκο του ως υπηρεσιακός μέχρι το καλοκαίρι έφτασε σε ακόμα μια νίκη. Ο “Αίαντας” υπέταξε με 4-1 τη Χέρενφεν για την 11η αγωνιστική της Eredivisie και από ουραγός στην αρχή της εβδομάδας, βρέθηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Τα γκολ των Στίβεν Μπέρχβαϊν και Μπράιαν Μπρόμπεϊ στο 1ο μέρος έβαλαν τις βάσεις της νίκης για τους γηπεδούχους, που δεν ήταν πολύ καλύτεροι από τις “καρδιές”, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικοί. Ο Λουκ Μπρόουβερς μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις καλές στιγμές που είχαν.

Ο Φαν Σιπ έριξε στον αγώνα μεταξύ άλλων τον Τσούμπα Άκπομ στο 84′ και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και μάλιστα δύο φορές, κλειδώνοντας τη νίκη.

Με τους έξι βαθμούς που πήρε ο Άγιαξ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες (είχε προηγηθεί η μεσοβδόμαδη νίκη επί της Φόλενταμ σε εξ αναβολής αγώνα) έχει ήδη περισσότερους βαθμούς από όσους είχε συλλέξει τους προηγούμενους πέντε μήνες και έντεκα ημέρες.