Τι είχε πει ο Χάρης Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό; Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας είχε τοποθετηθεί για το θέμα πριν την εκλογή του σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Χάρης Δούκας -τότε- είχε ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου ωστόσο είχε επισημάνει ότι θα προτιμούσε αυτή η ανέγερση να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο έχοντας μικρό ανθρακικό αποτύπωμα, κάτι που συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε αντίστοιχα κτίρια.

Στην ερώτηση που του είχε τεθεί, λοιπόν, σχετικά με το αν χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα κάποιων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας είχε απαντήσει…

«Όμως, να πω και κάτι άλλο για τις θεσμικές παρεμβάσεις. Ήμουν πριν λίγες ημέρες στον Ελαιώνα. Άλλη μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αθήνα, για τον δήμο, για την Περιφέρεια, διότι θα μπορούσε να είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός χώρος πρασίνου, οξυγόνου, που έχει καεί τόσες φορές η Πάρνηθα και δεν έχουμε δυνατότητα να βρούμε άλλες περιοχές όπου να έχουμε συμπαγές πράσινο. Και είναι μια περιοχή σε εγκατάλειψη, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε πράσινο, ούτε κατασκευές γίνονται για το περίφημο γήπεδο», είχε αναφέρει -αρχικά- και είχε προσθέσει:

«Κατανοώ ότι θα προχωρήσουν, αλλά πάνε ακόμη με αργό ρυθμό, άρα είναι σημαντική πρότασή μας, επιτέλους να προχωρήσουμε γρήγορα στην περιοχή εκεί, που είναι ξεχασμένη και παρατημένη και να πάμε σε χώρους πρασίνου. Βεβαίως να γίνει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο, με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα, όπως σχεδιάζουν όλες οι πόλεις, γήπεδα και κτιριακές υποδομές το 2023», κατέληξε.

Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι η δήλωση αυτή είχε γίνει πριν την εκλογή του, και πώς από χθες το απόγευμα -αν και έχει αναζητηθεί να κάνει μια σχετική δήλωση για το ζήτημα- δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.

Τέλος να προσθέσουμε ότι η παράταξη στην οποία ανήκει ο Χάρης Δούκας, σε κάθε ψηφοφορία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και της διπλής ανάπλασης είχε ταχθεί υπέρ.