Τζέφερσον Σόουζα λοιπόν. Αυτός είναι η πρώτη μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ για τον Ιανουάριο. Οι γαλαζοκίτρινοι για άλλη μια φορά έψαξαν στη Βραζιλιάνικη αγορά και βρήκαν ένα…διαμάντι που από νωρίς, όντας νεαρός, αναζητάει την ευκαιρία που θα τον πάει πολύ ψηλότερα. Ο 22χρονος (6/10/2001) μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται κυρίως στα άκρα της επίθεσης, πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Φλουμινένσε, εκεί όπου ήταν συμπαίκτης με τον Ζέφτε Βιτάλ, και έτσι μερικά χρόνια αργότερα ξανασμίγουν.


Στην ομάδα της πατρίδας του έμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2022, πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπελενένσες Β’. Στην Ιβηρική χώρα έκανε μια εξαιρετική σεζόν-με δεδομένο ότι ήταν την πρώτη του φορά εκτός Βραζιλίας. Μέτρησε 39 συμμετοχές, με έξι γκολ και 5 ασίστ.

Πλέον, αφού έζησε την ξενιτιά ψάχνει την ευκαιρία για να καθιερωθεί στο ΑΠΟΕΛ και μέσω αυτού να πάει σ’ ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να μετατρέψουν τον Τζέφερσον σ’ έναν παίκτη-επένδυση ευχόμενοι πως θα τους…βγει!
Η αξία του νεαρού μεσοεπιθετικού φτάνει τις 400 χιλιάδες, ενώ η ψηλότερη τιμή της ήταν οι 500 χιλιάδες, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Θράσος Δημητρίου