Δεκαπέντε μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επίσημα για τη νέα εποχή της Άρσεναλ. Σαν σήμερα, 2 Οκτωβρίου του 1996, ο Αρσέν Βενγκέρ σήκωνε μανίκια, είχε βάλει τη φόρμα του και αναλάμβανε να προπονήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα. Το πρώτο του παιχνίδι θα ήταν απέναντι στην Μπλάκμπερν του Γιώργου Δώνη…
Ο Αλσατός τεχνικός, λόγω του στυλ του, των ενδυματολογικών του επιλογών και φυσικά των γυαλιών που αναγκαζόταν να φοράει, είχε χαρακτηριστεί… Γάλλος καθηγητής. Μάλιστα, οι συζητήσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας που στην αρχή… δεν τους γέμιζε το μάτι, είχαν αυτή την αναφορά κάθε φορά που μεταξύ τους ήθελαν να σχολιάσουν κάτι για τον νέο τους προπονητή.
Σαν σήμερα, την 2η μέρα του Οκτώβρη του 1996, ο Βενγκέρ για πρώτη φορά δούλεψε με τους παίκτες του και κάπως έτσι ξεκινούσε μια εποχή στο φινάλε της οποίας και παρά τα μύρια προβλήματα που προέκυψαν στη διαδρομή, έχει μείνει μονάχα αγάπη της μιας πλευράς προς την άλλη.
Και πλέον υπάρχει και το άγαλμα του Αλσατού στον περιβάλλοντα χώρο του «Έμιρεϊτς» να θυμίζει στους παλαιότερους και να προκαλεί κίνητρο αναζήτησης και μάθησης για τον Βενγκέρ, στους νεαρότερους.
Το πρώτο παιχνίδι του πολυαγαπημένου, στις τάξεις των οπαδών της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, στον πάγκο των «κανονιέρηδων» θα ερχόταν δέκα μέρες αργότερα, στις 12 του Οκτώβρη, όπου η Μπλάκμπερν στην οποία τότε βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης, θα έβλεπε τον Ίαν Ράιτ να σκοράρει δις για το 2-0 των Λονδρέζων.