Το ντέρμπι των περσινών «μονομάχων» του τίτλου πλησιάζει ξανά και η Πρέμιερ Λιγκ θέλησε να δείξει πως πλέον, οι επιρροές ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι ξεκάθαρες και γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Πεπ VS Αρτέτα: Σίτι και Άρσεναλ έχουν ομοιότητες και η Πρέμιερ τις εντόπισε! (vid)

Ο «μαθητής» νίκησε τον «δάσκαλο» στο Community Shield του Αυγούστου, ωστόσο, πλέον ο Μικέλ Αρτέτα δεν θα έπρεπε να δέχεται τον όρο του μαθητή. Με όσα έχει καταφέρει στην Άρσεναλ, με την ομάδα που έχει φτιάξει, με τις δυνατότητες που έχει ενώσει στο σύνολο που έχει στη διάθεσή του και με την επιθυμία να στέψει τον σύλλογο Πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά το 2004, ο Ισπανός κόουτς έχει ανέβει επίπεδο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που δούλεψε μαζί του πάντοτε θα έχει να λέει τα καλύτερα για εκείνον, ξέρει πολύ καλά πως ο Αρτέτα πήρε αρκετά πράγματα από τη συνεργασία τους και τον θεωρεί απόλυτα υπολογίσιμο αντίπαλο, αφού κατανοεί πως οι «κανονιέρηδες» έχουν εξελιχθεί τρομερά υπό τις οδηγίες του πρώην βοηθού του.

Το απόγευμα της Κυριακής στο «Έμιρεϊτς» έρχεται το νέο μεγάλο ντέρμπι της Σίτι με την Άρσεναλ και η Πρέμιερ Λιγκ στα social media θέλησε να δείξει πως τελικά οι δύο ομάδες… ίσως έχουν περισσότερα κοινά, πια, λόγω των προσώπων που βρίσκονται στους πάγκους.