Με κορυφαίες τις Τσούμπα και Μιλάνοβα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της Ολυμπιάδας Νεάπολης στο Παλατάκι και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «32» του Challenge Cup.
Πρώτο δείγμα… θετικό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς την βασική πασαδόρο Βίγκαρς, νίκησε με 3-1 την Ολυμπιάδα Νεάπολης στο Παλατάκι και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης Τρίτης στην Κύπρο (17/10).
Οι δύο ομάδες μπήκαν ισορροπημένα στο ματς με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει με 12-7 παίρνοντας σκορ από Ουίλιαμς και Τσούμπα. Στη συνέχεια, στην εξίσωση μπήκε και η Μιλάνοβα, με τον Δικέφαλο να παίρνει ισχυρό προβάδισμα με 15-10. Ο Δικέφαλος συνεχίζοντας έτσι μέχρι το φινάλε του πρώτου σετ, έκανε το 1-0 με 25-21, παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα μείωσε προς τα τέλη του σετ με την Κωνσταντίνου να δίνει λύσεις.
Το δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα, καθώς η Κυπριακή ομάδα διόρθωσε πολλά από τα κακώς κείμενά της, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε αρκετά λάθη. Κάπως έτσι, η Ολυμπιάδα προηγήθηκε με 6-8, ενώ η Ντροζντ με τρομερή δουλειά στο φιλέ έβαλε την ομάδα της στο +5 (11-15). Το σύνολο του Φόγκελ παίζοντας συγκεντρωμένα έβαλε δύσκολα στον Δικέφαλο, ισοφαρίζοντας με άνεση σε 1-1 με 16-25 και μπήκε ξανά στην διεκδίκηση του ματς.
Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εκκίνηση και πήρε κεφάλι με 3-0 και 10-4, με τις Τσούμπα και Μιλάνοβα να είναι ασταμάτητες επιθετικά. Η Ολυμπιάδα δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Δικεφάλου, με τις ασπρόμαυρες να παίρνουν σκορ και από τις Τσιόγκα-Πολυνοπούλου στο φιλέ και να κάνουν το 2-1 με 25-16, με την Βουλγάρα ακραία να το παίρνει… πάνω της.
Στο τέταρτο σετ η Ολυμπιάδα με την πλάτη πλέον στον τοίχο πήρε προβάδισμα με 4-6 έχοντας και πάλι την Κωνσταντίνου ως κύριο επιθετικό άξονα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με συνεχόμενα μπλοκ από Πολυνοπούλου και Τσούμπα να προσπεράσει με 13-12, ενώ το καλό διάστημα της Ουίλιαμς επέτρεψε στον Δικέφαλο να ξεφύγει με 16-13.
Η ομάδα της Λευκωσίας τα έδωσε όλα για να επιστρέψει και να στείλει το ματς σε τάι μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 20-20. Στο φινάλε, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με την Ουίλιαμς να είναι καταλυτική και με δύο σερί πόντους να δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 25-23 και 3-1!

Τα σετ: 25-21, 16-25, 25-16, 25-23