Με αντίπαλο τη Σλοβενία συνεχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-21.

Με τους Σλοβένους βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι για τελευταία φορά πριν από 20 χρόνια, στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 και τότε η Εθνική μας επικράτησε με 4-0.

Ο αγώνας έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2003 στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο σημερινός Ομοσπονδιακός μας προπονητής Κωνσταντίνος Μακρίδης ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας.

Η Κύπρος τότε έφτασε στο εντυπωσιακό 4-0 από τέρματα που πέτυχαν ο επιθετικός της ΕΝ Παραλιμνίου  Γιώργος Νικολάου (11’, 24’, 83’) και ο επιθετικός του Εθνικού Άχνας Χρυσάφης  Χρυσάφη (59’), με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη να αποχωρεί λόγω τραυματισμού στο 37ο λεπτό.

Η ομάδα μας σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκε με τους Αντώνη Γιωργαλλίδη (75’ Άθως Χρυσοστόμου), Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Αντώνης Αντωνίου, Σάββας Παρμάκκης, Λοϊζος Κακογιάννη, Μάριος Α. Νικολάου, Σίμος Κρασάς (80’ Μάριος Ζαχαρίου), Κωνσταντίνος Μακρίδης (37’ Χρίστος Μαραγκός), Γιώργος Νικολάου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Χρυσάφςη Χρυσάφη.

Στην προκριματική φάση του 2004 η Εθνική μας είχε εξασφαλίσει 15 βαθμούς σε 8 αγώνες και τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο, πίσω από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα στους οκτώ αγώνες πανηγύρισε πέντε νίκες και ηττήθηκε δύο φορές και τερμάτισε πάνω από τη Σλοβενία, το Ισραήλ και τη Μάλτα.

Στον πάγκο της Εθνικής μας ήταν τότε ο Σοφούλης Στυλιανού με συνεργάτη τον Γιώργο Πολυβίου.

**Στη φωτογραφία η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε νικηφόρο 4-0 επί της Σλοβενίας.