Τι κοινό έχει το Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης, με το Γιουβέντους – Παναθηναϊκός του 2000; Ατυχία για τους Μερέτ – Νικοπολίδη και τύχη για τον Κάρλο Αντσελότι!Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον τρόπο να «αποδράσει» από την έδρα της Νάπολι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, που είχε γκολ και ασίστ, έφυγε από το Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με τους τρεις βαθμούς.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ωστόσο, δεν ήρθε από τον Άγγλο. Έστω κι αν το πανηγύρισε, σαν δικό του!
Η «οβίδα» του Φεντερίκο Βαλβέρδε έκρινε το ματς, με άλλους να το θεωρούν ως δικό του κι άλλους ως αυτογκόλ του Μερέτ. Στην Ελλάδα, πάντως, «ξύπνησε» μνήμες από το Παναθηναϊκός – Γιουβέντους του 2000. Ο λόγος; Τόσο το συγκεκριμένο γκολ, όσο και ο Κάρλο Αντσελότι!
Με τον νυν προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης στον πάγκο, η «Γηραιά Κυρία» είχε κάνει το 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Τορίνο, με τον Τακινάρντι να «ανοίγει» το σκορ στο 35′, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League της σεζόν 2000/01.
Τότε, ο Νικοπολίδης στάθηκε τόσο άτυχος όσο ο Μερέτ, κι επειδή η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα από την πλάτη του, χρεώθηκε ως αυτογκόλ.
Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Γιάννη Γκούμα, αλλά ηττήθηκε με σκορ 2-1, αφού σκόραρε ο Τρεζεγκέ στο 83′.
Οι «πράσινοι», με τον Άγγελο Αναστασιάδη ως προπονητή, κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (είχε δύο φάσεις ομίλων τότε), όπου και αποκλείστηκαν.