Η Βιλερμπάν είναι επισήμως στην αγορά για νέο προπονητή εδώ και μερικές ώρες, από την στιγμή που έγινε γνωστή η απόλυση του Τι Τζέι Πάρκερ. Οι συνεχόμενες ήττες σε EuroLeague και LNB δεν άφησαν περισσότερα περιθώρια στο front office του γαλλικού συλλόγου, με τον Τόνι Πάρκερ να φτάνει στο άβολο σημείο να απολύει τον αδελφό του.

Ο πρόεδρος της Βιλερμπάν μίλησε στην Progrèsσπορ για την -αντικειμενικά- δύσκολη απόφαση που πήρε, τονίζοντας αρχικά πως , νομίζω ότι είχε φτάσει η ώρα για μια αλλαγή.
Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτή την ατάκα, αφού ακολούθησε η σχετική επεξήγηση:

Έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα ως τώρα. Είναι η ώρα της αλλαγής. Είμαι υπομονετικός άνθρωπος, το έχετε δει αυτό. Πριν από ενάμιση χρόνο, απέλυσα τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς επειδή είχε χάσει τα αποδυτήρια κι οι παίκτες δεν ήθελα να παίξουν γι αυτόν. Τώρα, δεν ήταν αυτό το θέμα. Όλοι οι παίκτες λατρεύουν τον Τι Τζέι, αλλά πήρα αυτή την απόφαση. Έπρεπε να κάνουμε ένα ηλεκτροσόκ, να δώσουμε μια νέα οπτική με έναν νέο προπονητή. Η ομάδα δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων της, η μαγιονέζα… δεν έδεσε στην προκειμένη περίπτωση.