Στην 20η ομάδα της καριέρας του έβαλε υπογραφή ο πρώην ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ Λουίς Λεάλ ο οποίος θα αγωνιστεί σε 11η  διαφορετική χώρα.
Ο Πορτογάλος επιθετικός με καταγωγή από το Σάο Τομέ που πέρασε από τους γαλαζοκίτρινους για έναν μήνα (Ιούλιος-Αύγουστος 2015) και μετά δόθηκε δανεικός, θα συνεχίσει στην Ιταλία και στην Ροτόντα ομάδα της SERIE D.
Μάλιστα με αφορμή αυτή την εξέλιξη οι Ιταλοί (ιστοσελίδα tuttocampo.it) του ετοίμασαν ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Στην ήσυχη πόλη της Rotonda, στην καρδιά της Basilicata , υπάρχει μια νέα άφιξη που συγκλονίζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον Λουίς Λεάλ, έναν Πορτογάλο επιθετικό γνωστό για τη μοναδική του καριέρα, που τον οδήγησε να παίξει σε 10 διαφορετικές χώρες, διασχίζοντας τρεις ηπείρους και αγγίζοντας κάθε γωνιά του πλανήτη.
Γεννημένος στην Αρεντέλα της Πορτογαλίας , ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην πατρίδα του, εκπροσωπώντας επίσης την εθνική ομάδα του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, μια χώρα που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό , όχι μακριά από τις ακτές της Κεντρικής Αφρικής .
Ο Λεάλ έπαιξε στην Πορτογαλία  σε ομάδες όπως η Κόβα Πειντάτε και η Ατλέτικο Cp. Φόρεσε τις φανέλες συλλόγων όπως η Μορεϊρένσε και η Εστορίλ, σκοράροντας επίσης στο Europa Legaue . Μετά από έξι χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της Πορτογαλίας ένιωσε την ανάγκη να αποχωρήσει.
Σε μια εποχή που η Σαουδική Αραβία δεν ήταν ακόμη ελκυστικός προορισμός για τους ποδοσφαιριστές , ο Λεάλ επέλεξε την Αλ-Αχλί, μια ομάδα που αργότερα θα γινόταν γνωστή για την απόκτηση των Κεσιέ, Μεντί, Μαχρές και Φιρμίνο. Η παραμονή του στη Σαουδική Αραβία ήταν σύντομη, καθώς πήρε τις βαλίτσες του και έφυγε. Προορισμός η Τουρκία, όπου έπαιξε στην τουρκική Super Lig με την Gaziantepspor .


Η καριέρα του τον έχει οδηγήσει σε απρόσμενα μέρη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος όπου φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας και συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League.
Το ευρωπαϊκό του όνειρο δεν υπολοποιήθηκε εκείνη την σεζόν όταν οι Κύπριοι αποκλείστηκαν στα πλέι οφ. Ο Λουίς Λεάλ επέστρεψε στην πατρίδα του, στη Μπελενένσες, συνεχίζοντας να λάμπει τόσο στην πορτογαλική Serie A όσο και στο Europa League .
Αλλά για έναν ανεπανάληπτο ταξιδιώτη όπως ο Λεάλ, το πεπρωμένο ήταν στον αέρα. Το 2016 ετοίμασε ξανά τις βαλίτσες του, αυτή τη φορά με κατεύθυνση την Παραγουάη , όπου τον υποδέχτηκε ο Σέρο Πορτένο . Άρχισε να γράφει ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στην καριέρα του, σκοράροντας ακόμη και στο Copa Libertadores εναντίον της Cobresal. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο Μεξικό , πήρε μια ευκαιρία ζωής να παίξει για την Νιούελς Ολντ Μπόις , έναν θρυλικό σύλλογο της Αργεντινής από τον οποίο έχουν περάσει θρύλοι  ο Μέσι, ο Μαραντόνα και ο Μπατιστούτα.
Το 2020 άφησε την Αργεντινή , σταματώντας ξανά στην Παραγουάη και το Μεξικό με την Τιχουάνα.  Τελευταίος του προορισμός προτού φτάσει στην Ιταλία η Άρσεναλ Σαραντί.
Παρά τα 36 του χρόνια , ο Λεάλ συνεχίζει να αποδεικνύει ότι το ταξίδι του δεν έχει τέλος. Η εμπειρία και η ευελιξία του θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά για τη Ροτόντα και οι Ιταλοί οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν στη δράση έναν παίκτη που έχει διασχίσει πολιτισμούς και ηπείρους, φέρνοντας μαζί του έναν πλούτο μοναδικών εμπειριών. Ο Λουίς Λεάλ είναι αναμφίβολα ένας περιπλανώμενος επιθετικός με καριέρα που είναι ένα πραγματικά επικό ταξίδι στον κόσμο του ποδοσφαίρου .