Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, και μέσα σε άλλα αναφέρθηκε στις Εθνικές ομάδες.
Αναλυτικά:
Για την ανάρτησή του ότι έχει πολλά να πει αλλά δεν πρέπει: «Aν τα πω σε εσάς θα λυθεί το πρόβλημα; Είναι πολλά που πρέπει αλλάξουν από τους υπεύθυνους».
Για τις μικρές Εθνικές: «Να το πάρουμε από τις μικρές Εθνικές. Έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ζημιά από την απουσία τεχνικού διευθυντή στις Εθνικές ομάδες. Δεν είχαμε για αρκετά χρόνια γιατί παγιοποιήθηκε η θέση, πριν να έρθει ο Παπαδόπουλος. Ο Παπαδόπουλος ίσως δεν πληρούσε τα κριτήρια γιατί φέτος πήρε αν πήρε το Pro. Χωρίς να θέλω να τον θίξω γιατί βρήκε ένα χάος. Το πλάνο που είχαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια . Έχω πολύ καλή άποψη από τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Σάββα Κωνσταντίνου. Από εκεί και πέρα είναι το θέμα διαφάνειας και το θέμα κριτηρίων. Για να διασφαλιστεί μια ασπίδα προστασίας στον οποιοδήποτε προπονητή της Εθνικής ομάδας. Δεν υπάρχουν τα κριτήρια, το πλάνο και η στρατηγική. Θέλουμε προπονητές έμπειρους που θα δουλέψουν πάνω στα ταλέντα ή θέλουμε νέους προπονητές που τώρα αρχίζουν την καριέρα τους; Το πιο ανησυχητικό είναι το εξής που αφορά τον κατώτατο μισθό. Όλοι οι προπονητές των μικρών Εθνικών είναι ερασιτέχνες, δουλεύουν part-time».
Για το επίπεδο των Εθνικών μας: «Δεν δέχομαι αυτό που λένε πολύ, ότι αυτό είναι το επίπεδο μας. Όχι δεν είναι αυτό το επίπεδο μας. Πρέπει να τους δώσουμε λεπτά και να κτίσουμε πάνω τους. Είναι πάρα πολλά πάρα-πάρα πολλά που πρέπει να αλλάξουν. Είχα μια επαφή με την ΚΟΠ και τους ανέφερα κάποια πράγματα. Από τη στιγμή που έχεις μια Εθνική Κ-16, Κ-14, την Εθνική Γυναικών και τη στέλνεις σε γήπεδο αγροτικού της δημιουργείς την εντύπωση ότι είναι του αγροτικού. Δεν μπορείς να στέλνεις Εθνική ομάδα να προπονείται σε γήπεδο αγροτικού. Τους δημιουργεί την κουλτούρα ότι είναι του αγροτικού»!
Για τους πολλούς ξένους: «Το τελειωτικό κτύπημα ήταν η αύξηση των ξένων. Το λέω γιατί μίλησα με τους διεθνείς. Υπάρχουν πολλά θέματα. Δεν πήγα στα τελευταία δύο ματς γιατί θα μιλήσω και θα εκτεθώ. Έκλεισα και την τηλεόραση. Κάτι πρέπει να γίνει. Ας το βρουν οι υπεύθυνοι»