Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η 4η αγωνιστική της Basket League και με δύο παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Λαύριο.
Το μενού της ημέρας ξεκινάει με το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ, που φιλοξενείται στο Παλέ στις 17:15. Και οι δύο ομάδες είναι ανεβασμένες καθότι προέρχονται από τρεις σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη και φιλοδοξούν να συνεχίσουν το σερί τους.
Ο Άρης θα παραταχθεί χωρίς τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης λόγω του διαστρέμματος που είχε υποστεί πριν από δύο εβδομάδες και θα είναι ο μοναδικός απών για τους Θεσσαλονικείς. Από την άλλη πλευρά ο Ζοάν Πλάθα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (ενοχλήσεις στη μέση) και Εμφιόντου Καμπενγκέλε (θλάση), ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Λάνγκστον Χολ.
Διαιτητές της αναμέτρησης οι Συμεωνίδης Στ.-Τσιμπούρης-Ζακεστίδης
Τo πρόγραμμα συνεχίζεται με το παιχνίδι του Λαυρίου κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:15, ΕΡΤ 3). Το Λαύριο, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όμως όπως δήλωσε ο Κώστας Μέξας «χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, να μην αφήσουμε ούτε μία κατοχή στην… τύχη της, να δείξουμε μέσα στο γήπεδο την ίδια θέληση και αυταπάρνηση που δείξαμε με ΑΕΚ και Κολοσσό».
Για τον ΠΑΟΚ το μοναδικό πρόβλημα ακούει στο όνομα του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος έχει χάσει τις τελευταίες προπονήσεις (διάταση στο λαγονοψοΐτη). Ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ ακολούθησε την αποστολή, όμως θα θεωρηθεί έκπληξη αν χρησιμοποιηθεί. Από την άλλη πλευρά, ο Έλβαρ Φρίντρικσον ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση και έχει τεθεί στη διάθεση του Φώτη Τακιανού, ο οποίος θέλει να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων της ομάδας του.
Διαιτητές της αναμέτρησης οι Τζιοπάνος-Αγραφιώτης Ιωάν.-Τσώνος Β.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Περιστέρι – Προμηθέας 76-71

Μαρούσι – Καρδίτσα 94-88

Απόλλων Π. – Κολοσσός 69-87

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

17:15 ΆρηςΑΕΚ

20:15 Λαύριο – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

20:15 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία