Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

-Για το περιστατικό με τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ: «Είναι σε σοβαρή κατάσταση ακόμη ο φίλαθλος. Χειρουργήθηκε χθες και αναμένουν οι γιατροί να δουν την κατάστασή του τις επόμενες μέρες. Είναι ένα σοβαρό περιστατικό. Έπεσε στην τάφρο, του έγιναν επί τόπου πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είχαμε 7-8 περιστατικά τέτοια στο ΓΣΠ. Όρια στην ανθρώπινη ζωή δεν μπορείς να λάβεις».

-Αν θα ληφθούν κάποια μέτρα: «Ήδη είχαμε σύσκεψη με τον πολιτικό μηχανικό, μελετούμε πιθανές λύσεις για να μειώσουμε τον κίνδυνο. Είτε να μην μπορούν να βγουν πάνω στον τοίχο ή να υπάρχει κάτι στην καταπακτή. Πρέπει να βγεις πάνω στο λιθαράκι που είναι ύψος 1.10 μέτρα. Δεν θα συμβούν τέτοια περιστατικά αν δεν ανέβεις απάνω. Ο κόσμος πρέπει να είναι πειθαρχημένος στο γήπεδο. Ακόμα και οι φωτοβολίδες που ανάβονται είναι πολύ ζημιογόνες, υπάρχει ολόκληρη μελέτη από την ΟΥΕΦΑ για τις φωτοβολίδες γι’ αυτό υπάρχει μηδενική ανοχή. Δεν θέλω να επεκταθώ για το θέμα του οπαδού της ΑΕΚ, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Υπάρχουν πολλά γήπεδα που είναι έτσι διαμορφωμένα».

-Για τις οφειλές των ομάδων της Λευκωσίας προς το ΓΣΠ: «Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η δήλωση του προέδρου του ΓΣΠ ήταν λίγο λανθασμένος. Μίλησε για οφειλές των τελευταίων δέκα χρόνων και δημιουργούσε κάποια προβλήματα στο να γίνουν κάποια έργα διότι είναι το μόνο γήπεδο δεν επιχορηγείται από τον ΚΟΑ. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από τον τρόπο αντιμετώπισης από τον ΚΟΑ. Υπήρχε από την Ομόνοια το οποίο ξοφλήθηκε στην ολότητά του. Το ΑΠΟΕΛ οφείλει ένα μεγάλο ποσό, ένα 85%. Το υπόλοιπο είναι από τις άλλες ομάδες. Χρειάζεται συντήρηση το στέγαστρο, ο φωτισμός, το κλειστό κύκλωμα συντήρησης που είναι υποχρέωση του ΚΟΑ. Είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε έγκριση από τον ΚΟΑ για να γίνουν τα έργα, δεν μπορούμε να αρχίσουμε με υποσχέσεις. Είχαμε μία εκχώρηση από το ΑΠΟΕΛ. Περιμένουμε να μπει ομίλους για να πάρουμε ένα μέρος του ποσού από την εκχώρηση. Θα του επιβάλουμε μια σταδιακή πληρωμή ώστε να πέφτει το ποσό και να μην ανεβαίνει».

-Για το ότι ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια θέλουν ιδιόκτητο γήπεδο: «Πάντα πίστευα ότι είναι δύσκολο στην Κύπρο να έχει μια ομάδα δικό της γήπεδο. Εξαρτάται το πώς θα είναι βιώσιμο αλλά και από την πορεία της ομάδας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η χορηγία του ΚΟΑ είναι περιορισμένη σε σχέση με το κόστος που χρειάζεται. Ένα γήπεδο των 15.000 είναι τουλάχιστον 30 εκατομμύρια αν έχεις τη γη. Θα έλεγα ότι για τα επόμενα 5-6 χρόνια τουλάχιστον, θα υπάρχει για μας μια χρονική περίοδο αν τα δύο σωματεία προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Είναι δύσκολο να φύγουν και οι δύο. Το λογικό είναι να θέλει ο ένας που θα μείνει μόνος του, να μείνει εδώ».