Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίβερπουλ έπειτα από την παραδοχή του λάθους των διαιτητών από πλευράς PGMOL, έκανε λόγο για υπονόμευση της ακεραιότητας του αθλήματος με την μη ορθή εφαρμογή των κανονισμών!
Η Λίβερπουλ δεν παίρνει πίσω κανέναν βαθμό, δεν θ’ αλλάξει κάτι πέρα από την τιμωρία προς τους διαιτητές, ωστόσο, υπερασπίζεται τα συμφέροντά της και δείχνει ότι δεν ανέχεται τέτοια περιστατικά, όπως παρατηρήθηκαν στο παιχνίδι με την Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου.
Η PGMOL παραδέχθηκε δημόσια πως έγινε λάθος με την μη παρέμβαση του VAR στη φάση του γκολ του Λουίς Ντίας, λίγο προτού ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση ο Σον. Όπως έγινε γνωστό, ο VAR θεώρησε πως το γκολ είχε μετρήσει κανονικά και γι’ αυτό δεν είπε τίποτα, το μπέρδεμα ήταν τεράστιο και το «θύμα» όλης αυτής της κατάστασης ήταν η ομάδα του Κλοπ.
Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ορθή εφαρμογή των κανονισμών δεν ίσχυσε, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί η ακεραιότητα του αθλήματος. Δεν δεχόμαστε τον χαρακτηρισμό για το σημαντικό ανθρώπινο σφάλμα. Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους θα λυθεί το μείζον πρόβλημα»!