Όλα όσα είπε ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Τιμούρ Κετσπάγια, ενόψει του αγώνα κόντρα στη Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro 2024.
Οι τοποθετήσεις του και το βίντεο με τις δηλώσεις του:
Αρχικά: «Ακόμα ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που πιστεύαμε ότι θα ήταν στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις. Έχουν ακόμα μαθηματικές πιθανότητες. Πρέπει να δώσουμε πολλά περισσότερα γιατί με την έως τώρα παρουσία ανταποκριθήκαμε σε έναν αγώνα μόνο. Στα υπόλοιπα δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έρθει πολύς κόσμος. Είναι θετικό γιατί πρώτη φορά θα έχουμε τόσο κόσμο δίπλα μας. Είμαστε καλή ομάδα και πιστεύομε ότι μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».
Για τη μη κλήση των Πιέρου-Τζιωνή: «Υπολογίζουμε και τους δύο παίκτες, όμως επειδή είναι μακριά και έτσι όπως είναι τα πράγματα στον όμιλο μας, είναι ευκαιρία για εμάς να δούμε και κάποιους άλλους. Όταν θα παίξουμε με το Γιβραλτάρ θα είναι και οι δύο μαζί μας. Σε αυτά τα τρία τελευταία ματς για το Euro 2024, όμως δεν θα είναι».
Για τον όμιλο μας: «Ο όμιλος μας ήταν ο χειρότερος. Φανταστείτε τον προπονητή της Νορβηγίας που έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και μάλλον δεν θα προκριθεί. Εμείς γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο για να πετύχουμε κάτι. Δεν μου αρέσουν τα παραμύθια. Μπορεί και εμείς να κάναμε κάποια λάθη. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες αλλά δοκιμάσαμε τα πάντα. Αλλάξαμε και παίκτες και σύστημα αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς. Ελπίζουμε τώρα, στα τρία τελευταία ματς να πετύχουμε το στόχο μας. Πριν 15 χρόνια έπαιζαν βασικοί οι Κύπριοι. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο και πρέπει να το πούμε, δεν είναι ντροπή. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες όπως η Νορβηγία, η Ισπανία και η Σκωτία. Στην Ισπανία σταθήκαμε πολύ καλά αλλά όταν έλειψε η ενέργεια μας δεχθήκαμε τη μεγάλη ήττα. Κάθε φορά αλλάζαμε και πέντε παίκτες στην κλήση. Κάποιοι έλειπαν αδικαιολόγητα και άλλοι δικαιολογημένα. Είπα να μου δοθεί μια ευκαιρία αλλά να έχει και λογική. Αν δεν έχει λογική σημαίνει κοροϊδεύομε τον κόσμο. Στο Nations League έχουμε ομάδες κοντά στα μέτρα μας και εκεί μπορούμε να κάνουμε κάτι, Πιστεύετε ότι χωρίς εμένα προπονητή η Εθνική θα έκανε κάτι καλύτερο;».
Τι πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να βελτιωθεί η Εθνική Κύπρου; «Το κυριότερο είναι να παίζουν οι Κύπριοι. Παλιά είχαμε πολλούς Κύπριους στο εξωτερικό και έπαιζαν και καλά. Αν δεν έχουμε τη φυσική κατάσταση και την τεχνική δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς. Νομίζεται ότι και εγώ χαίρομαι με την κατάσταση; Έχω δουλέψει τόσα χρόνια στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι ότι αν θα φύγω από την Εθνική δεν θα μπορέσω να βρω ομάδα αλλά είναι θέμα γιατί με αγκάλιασε η Κύπρος. Ζω εδώ, δουλεύω εδώ. Είπα ότι αφού πετύχαμε σε σωματειακό επίπεδο τότε μπορούμε να κάνουμε και με την Εθνική Κύπρου, αλλά μην ξεχνάτε ότι παίζουμε για δεύτερη φορά παίζουμε μπαράζ στο Nations League. Είναι δύσκολο το αντιλαμβάνονται και οι παίκτες αλλά κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική».
Για τον Έκτορ Κυπριανού: «Ο Έκτορ παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δυνατό και σκληρό πρωτάθλημα και παίζει βασικός κάθε ματς και βάζει γκολ. Βέβαια μας ενδιαφέρει. Υπάρχουν κι άλλα άτομα που μας ενδιαφέρουν. Κάποια παιδιά ακόμα δεν έχουν επιλέξει που θα παίξουν. Μακάρι να βρεθούν κι άλλα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό και να έρθουν στην Εθνική Κύπρου να βοηθήσουν».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ