Η Χαμάς ανήρτησε βίντεο από την απελευθέρωση, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωση δήλωσε πως έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς η μητέρα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
Το βίντεο δείχνει την στιγμή της απελευθέρωσης των δύο αμερικανίδων Τζούντιθ και Νάταλι Ράαναν μετά την απαγωγή τους από το κιμπούτς.

Η οικογένεια Ραανάν μένει στο προάστιο του Σικάγο, Έβανστον. Επισκέπτονταν την γιαγιά της οικογένειας Ταμάρ Λέβιτα στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ.

Η σύλληψη, η ομηρία και η απελευθέρωση
Η μητέρα και η κόρη έμεναν σε έναν ξενώνα στο νότιο Ισραήλ όταν ξεκίνησε η επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ Ακσά. Η Χαμάς επιτέθηκε σε όλους τους οικισμούς κοντά στα σύνορα με την Λωρίζα της Γάζας. Είχαν πάει για τα γενέθλια της γιαγιάς στο κιμπούτς, ηλικίας 85 ετών.

Η παράδοση έγινε από την Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό με μεσολάβηση του ΚατάρΜέσα στα μέρη τα οποία στόχευσαν μαχητές ήταν και ένα κιμπούτς το Ναχάλ Οζ, σε απόσταση 800 μέτρων από τα σύνορα με την Γάζα. Οι δύο γυναίκες επικοινώνησαν με μέλη της οικογένειάς τους όταν άρχισαν οι οδομαχίες μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονται κοντά σε κάθε οικισμό.

Η στιγμή που βρέθηκαν με τον ισραηλινό στρατό.