Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Serie A με τη φανέλα της Νάπολι ο Βίκτορ Όσιμεν είναι άκρως επιδραστικός, με καλύτερη απόδειξη να είναι η περυσινή εκπληκτική σεζόν του που τον βρήκε στο φινάλε να πανηγυρίζει τον τίτλο του αρχισκόρερ (26 γκολ σε 32 συμμετοχές) και του πρωταθλητή με τους παρτενοπέι.
Ωστόσο, δεν βρήκε μόνο ροδοπέταλα στρωμένα στο διάβα του σε αυτή την τριετή αναδρομή και δη στην εκκίνησή του, με τον 24χρονο Νιγηριανό φορ να μιλάει σε συνέντευξύ για τις δυσκολίες που είχε στα πρώτα του βήματα στον ιταλικό νότο.
«Όταν έφτασα στην Νάπολι υπήρχαν άτομα που έλεγαν ότι δεν θα σημείωνα ούτε 4 γκολ επειδή η Serie A είναι πρωτάθλημα που στηρίζεται στη δύναμη.
Και έτσι είναι , όταν όμως μου λες ότι δεν μπορώ να κάνω ένα πράγμα, ακόμα και αν δεν το ξέρω, θέλω να το μάθω για να προκαλέσω αυτά τα άτομα.
Όσοι έλεγαν εκείνα τα πράγματα, τώρα κρύβονται», τόνισε ο Όσιμεν σε συνέντευξή του στο κανάλι της Νιγηρίας «Kortyeo» ενόψει του φιλικού με την Σαουδική Αραβία, και συνέχισε:
«Η φήμη σήμερα δεν σημαίνει κάτι για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχουν πολλά διάσημα άτομα όμως που ο τραπεζικός λογαριασμός τους είναι στο κόκκινο.
Δεν είναι εύκολο να δείχνεις αγάπη στον κόσμο που ζούμε, για αυτό όταν έρχονται άτομα σε εμένα και δείχνουν εκτίμηση, με ευχαριστούν και μου λένε να συνεχίσω έτσι, για μένα είναι προνόμιο.
Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν μόνο να γίνω ποδοσφαιριστής, η κατάσταση για την οικογένειά μου ήταν σκληρή και πήγαινα να πουλήσω εφημερίδες και μπουκάλια νερού.
Λατρεύω το Λάγκος, όταν έχω τέσσερις ημέρες ελεύθερες έρχομαι εδώ, μου αρέσει να είμαι μέσα στον κόσμο. Λατρεύω τα πάντα, το στρες, τα vibes, την αγάπη, τη ζήλεια».
Όσον αφορά στο ισχυρό δέσιμο της Νάπολι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Όσιμεν ήταν αφοπλιστικός λέγοντας τα εξής: «Ο Ντιέγκο είναι για μένα ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, δεν θα υπάρξει κάποιος που να μπορέσει να κάνει κάτι στην Νάπολι που να μπορεί να συγκριθεί με όσα έκανε εκείνος».