Μετά το σκάνδαλο με τον Λουίς Ντίας, ένα από τα πολλά του VAR φέτος στην Premier League,το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (Ifab) έχει μπει σε σκέψεις με φόντο διάφορες αλλαγές!
Το να γνωστοποιούνται οι αποφάσεις του VAR στο κοινό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δεν είναι κάτι σύνηθες. Μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί σε λιγοστές διοργανώσεις της FIFA. Ο CEO της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναμένει ότι το Ifab θα βρει έναν τρόπο να γίνει πιο διαυγής η διαδικασία του VAR.
Η κοινοποίηση της συνομιλίας του διαιτητή με τους βοηθούς του VAR σε real life χρόνο στους θεατές θα λύσει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό, όμως χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, ώστε να μην βρεθούν εκτεθειμένοι στην οργή του κόσμου οι διαιτητές.
Στo Ifab ισχυρίζονται ότι οι συζητήσεις τους βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και προσπαθούν να λάβουν υπόψη όλες τις παραμέτρους πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Άπαξ και συμφωνηθεί, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες διοργανώσεις, αλλά και σε τοπικά πρωταθλήματα, παρέχοντας αμεροληψία και δικαίωση.