Την ΑΕΚ Αθηνών με τον Αλέξις Βέγκα μπλέκουν μεταγραφικά σενάρια στο Μεξικό.
Ο Αλέξις Βέγκα αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Τσίβας, στην οποία δεν υπολογίζεται, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Στο Μεξικό εκτιμούν πως πιθανός προορισμός του είναι η Ευρώπη και η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.
«Δεν είναι εντελώς κλειστή η ευρωπαϊκή πόρτα, αφού αρκετές ομάδες έχουν τα χαρακτηριστικά που θα έκαναν πιθανή την έλευσή του. Στην πρώτη περίπτωση είναι η ελληνική ΑΕΚ, όπου ήδη παίζουν εκεί οι συμπατριώτες του Ροδόλφο Πισάρο και Ορμπελίν Πινέδα. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι την ελληνική ομάδα διευθύνει ένας από τους προπονητές που εμπιστεύονται περισσότερο τους Μεξικανούς ποδοσφαιριστές, ο Ματίας Αλμέιδα. Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό κόστος αυτής της μετακίνησης, το στοίχημα θα ήταν εφικτό», αναφέρεται στην ιστοσελίδα elboton, που εξετάζει τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Βέγκα.
Φυσικά πρόκειται για απλό σενάριο καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κάποια προσέγγιση ή κάποια πρόταση. Ο 25χρονος Μεξικανός μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως επιθετικός όσο και ως αριστερός εξτρέμ και φέτος μετρά 7 συμμετοχές κι ένα γκολ. Με την εθνική Μεξικού μετρά 27 συμμετοχές και 6 γκολ.