Έπειτα από οκτώ αγωνιστικές, Μάιντς και Μπόχουμ είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη, αφού, η Κολωνία κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο, επικρατώντας 3-1 της Γκλάντμπαχ.

Μόλις στο ένατο λεπτό, ο διαιτητής Αϊτεκίν έδωσε πέναλτι, υπέρ της Κολωνίας, για χέρι του Κονέ. Ο Φλόριαν Κάιντς ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χούμπερς σημάδεψε το δοκάρι, στην ευκαιρία της Κολωνίας να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 22′ καταγράφεται το πρώτο σουτ της Γκλάντμπαχ, με τον Ονορά, που δεν απείλησε τον γκολκίπερ της Κολωνίας, η οποία, στο 42ο λεπτό, είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν ο Βάλντσμιντ έπιασε το σουτ, ο τερματοφύλακας Νίκολας της Γκλάντμπαχ απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στην δοκό.
Σε όλο το πρώτο μέρος, η Γκλάντμπαχ είχε μηδέν σουτ στον στόχο, όμως, με το πρώτο on target σουτ βρήκε δίχτυα. Στο 63′ ο Ονορά εκτέλεσε κόρνερ και ο Νίκο Ελβέντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Όμως, στο 72′, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού, με χρήση VAR, ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Κονέ, για μαρκάρισμα στον Λιούμπισιτς. Δεν πέρασαν παραπάνω από δυο λεπτά για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, για τους φιλοξενούμενους. Ο γκολκίπερ Νίκολας ανέτρεψε τον Βάλντσμιντ, ο Αϊτεκίν έδειξε την άσπρη βούλα και ο Κάιντς, εκτελώντας και το δεύτερο πέναλτι της ομάδας του, έκανε το 2-1. Με δέκα παίκτες και πίσω στο σκορ, η Γκλάντμπαχ δεν μπορούσε να κάνει πολλά και, στις καθυστερήσεις, δέχτηκε και τρίτο γκολ, με τον Βάλντσμιντ να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Κόντρα σε ουραγούς, η Γκλάντμπαχ μετρούσε αήττητο δέκα αγώνων, αλλά, αυτό το σερί τερματίστηκε με την ήττα από την Κολωνία, όπως και το αήττητο σερί εκτός έδρας.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβάμπε, Κάρστενσεν, Χούμπερς (79′ Χούμπερς), Σαμπό, Πακαράντα, Μάρτελ, Λιούμπισιτς, Μάινα (73′ Αλιντού), Βάλντσμιντ, Κάιντς (89′ Χουσεΐνμπασιτς), Ζέλκε (88′ Τίγκες)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Νίκολας, Ελβέντι, Φρίντριχ, Βόμπερ, Βάιγκλ, Ονορά (79′ Χακ), Νόιχαουζ (46′ Ρέιτς), Κονέ, Νετς (46′ Σκάλι), Τσβάντσαρα (79′ Γιορντάν), Πλεά (79′ Ενγκουμού)