Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμμετέχει στην εκστρατεία της UEFA για πρόσελκυση νέων ατόμων, γυναικών και ανδρών, για να γίνουν διαιτητές. 

Η εκστρατεία έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των διαιτητών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αφού οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, από τις διοργανώσεις Grassroots μέχρι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, επικεφαλής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της UEFA, “αυτή η εκστρατεία έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του ποδοσφαίρου, καθώς οι διαιτητές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη του παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη βαθιά κατανόηση του ποδοσφαίρου, η διαιτησία μπορεί να εξοπλίσει τα νεαρά άτομα με ανεκτίμητες δεξιότητες ζωής που θα τους εξυπηρετήσει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου”.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν διαιτητές, μπορoύν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους στο email [email protected]   Μέσω του e-mail θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τα επόμενα μαθήματα.

Δείτε το video που ετοίμασε η UEFA για προσέλκυση νέων διαιτητών με πρωταγωνιστές τους Φάμπιο Καπέλο, Στέφανι Φράπαρτ και Μάικλ Όλιβερ.