Τα πουκάμισα και οι γραβάτες έμειναν στις ντουλάπες, το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού φόρεσε tshirts μέσα από τα σακάκια στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη και ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ ζήτησε εξηγήσεις.
Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή για όσα έγιναν στην πρεμιέρα της Basket League δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (13/10) στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και ανάμεσά τους, υπάρχει και μία κέντρισε το ενδιαφέρον.
«Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) για την παράβαση της διάταξης σχετικά με την ενδυμασία του τεχνικού επιτελείου, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003), που διεξήχθη στις 8-10-2023» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τι συνέβη; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του στον Ολυμπιακό φόρεσαν tshirts μέσα από τα σακάκια τους στο Αλεξάνδρειο, αντί να φορέσουν πουκάμισο και γραβάτα όπως αναφέρουν οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το περιστατικό να σημειωθεί και να φτάσει στο γραφείο του αθλητικού δικαστή.
«Οι προπονητές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οφείλουν να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να φορούν γραβάτα, σακάκι, παντελόνι (όχι τζιν). Εκτός από τους προπονητές ευπρεπώς ενδεδυμένοι φορώντας γραβάτα, σακάκι, παντελόνι (όχι τζιν) πρέπει να είναι και οι βοηθοί προπονητή, ο team manager, ο διερμηνέας, ο στατιστικογράφος, ο συνοδός και ο ιατρός της ΚΑΕ» αναφέρουν οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ.
Στη EuroLeague, πάντως, καταργήθηκε η γραβάτα, ενώ στο NBA οι προπονητές μπορούν από το φθινόπωρο του 2020 κι έπειτα να φορούν ό,τι θέλουν, χωρίς να υπάρχει απαίτηση έστω για σακάκι.