Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, μετά την ήττα από την Ισπανία, ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε ότι «αυτοί είμαστε». Ένα χρόνο και κάτι προηγουμένως, στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, στην παρουσίασή του από την ομοσπονδία, έλεγε τα εξής…διαφορετικά:
«Πιστεύω στην ομάδα και τους Κύπριους. Υπάρχει καλό υλικό από έμπειρους και νέους παίκτες, πιστεύω μπορεί η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα από τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ότι απαίτηση του κόσμου είναι να βλέπει την εθνική να κερδίσει και γιατί όχι να διεκδικεί κάτι να πετύχουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα. Έχω πίστη και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι γύρω, είδα πώς δουλεύει η εθνική, έχω βοήθεια σε ό,τι χρειαστώ. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί, τους θέλουμε όλους, τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα. Κι όταν ήμουν στην Ανόρθωση ονειρευόμουν Champions League, τότε ήταν κάτι μοναδικό, γιατί όχι και με την εθνική;».
Το ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να το πράξουμε ποτέ, είναι δεδομένο. Υπάρχει ωστόσο μία απόσταση (μεγάλη) από τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, μέσα σε ένα χρόνο…