Ένα αλάνθαστο σερί μετρά η Ομόνοια στη φετινή περίοδο στο ΓΣΠ κι αυτό θα ήθελε να συνεχίσει στο ντέρμπι της Δευτέρας κόντρα στον Άρη. Υπάρχουν μάλιστα και επιπλέον κίνητρα, καθώς πάει να δημιουργηθεί μια πολύ αρνητική μίνι-παράδοση απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού εδώ και κάποιο διάστημα και στο «τριφύλλι» θέλουν να βάλουν ένα… στοπ.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής και από το ξεκίνημα της σεζόν, η Ομόνοια νίκησε στο ΓΣΠ και τα δυο ευρωπαϊκά παιγνίδια, 4-1 την Καμπάλα και 1-0 την Μίντιλαντ, ενώ μετρά και δυο νίκες στο πρωτάθλημα, 4-0 τη Νέα Σαλαμίνα και 2-1 το ΑΠΟΕΛ.
Από την άλλη, η Ομόνοια δεν έχει νικήσει τον Άρη εδώ και πέντε επίσημα παιγνίδια (σε πρωτάθλημα και σούπερ-καπ). Αντίθετα μετρά 4 ήττες και μια ισοπαλία. Στατιστικά που δεν συνάδουν με την ιστορία και την εμβέλεια της Ομόνοιας γι’ αυτό και καλούνται οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, να αλλάξουν αυτό το αρνητικό σκηνικό.
Παράλληλα μία νίκη επί της περσινής πρωταθλήτριας, θα δώσει καλύτερη ψυχολογία και παραπάνω αυτοπεποίθηση στους «πράσινους», ενόψει της δύσκολης συνέχειας…