Αν παραμερίσουμε την είδηση περί μη υπογραφής συμβολαίου από τον Μάριο Ηλία (τουλάχιστον όχι ακόμη), την ανάλυση των τελευταίων αποκτημάτων και το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων που ολοκληρώνονται, ο Γέσπερ Γιάνσον ήταν εμφανές ότι ήθελε να απαντήσει στα όσα (αρνητικά) λέχθηκαν για τη δήλωσή του περί μεταγραφών στην πρώτη του παρουσία στην εκπομπή «Total Green».
Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο Σουηδός έδωσε μεγάλη έμφαση στο να εξηγήσει στον κόσμο τον τρόπο σκέψης του και το πώς λειτουργεί, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά ήταν η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απ’ όλες τις απαντήσεις του –διόλου τυχαία.
Ξεκαθάρισε ο Γιάνσον πως η προτεραιότητά του δεν είναι οι μεταγραφές, αλλά να προσπαθεί να αναπτύσσει και να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ, μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως τον Κακουλλή, τον Μπέζους, τον Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι η συνεχής αλλαγή ποδοσφαιριστών δεν πιστεύει πως είναι ο δρόμος προς την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι κι ο ίδιος σε μία διαδικασία εκμάθησης (του πρωταθλήματος, της νοοτροπίας –ομάδας και χώρας), υπογραμμίζοντας (δυο φορές μάλιστα) πως το αποτέλεσμα της δουλειάς του θα φανεί σε 2-3 μεταγραφικές περιόδους. Με άλλα λόγια, πέραν από την επιθυμία του να μεταφέρει στον κόσμο τον τρόπο λειτουργίας του, ο Σουηδός ζήτησε χρόνο. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτά είναι τα δύο «μηνύματα» που ήταν ξεκάθαρο πως ο Γιάνσον θέλησε να στείλει μέσω της συνέντευξής του στον κόσμο.

Ανδρέας Βεντούρης