Πέρασμα από το Μάδεργουελ δια πυρός και… σιδήρου για την Σέλτικ! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, έφτασε μια ανάσα από τη δεύτερη «γκέλα» της στο πρωτάθλημα, με τον Πάλμα να περνά στο ματς στο 77′ να σκοράρει στο 87′, τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Ο’ Ρίλι δευτερόλεπτα αργότερα να σφραγίζει το σημαντικό τρίποντο (1-2).

Έκτη νίκη σε επτά ματς για την ομάδα του Ρότζερς η οποία δεν θα ξεκολλήσει από την κορυφή, ακόμη και αν η Σεν Μίρεν περάσει από την έδρα της Κιλμάρνοκ! Στην 4η θέση η Μάδεργουελ, η οποία γνώρισε την τρίτη της φετινή ήττα και έχει συγκομιδή 10 βαθμούς.

Μετά από ένα πρώτο «άγονο» 45λεπτο η Σέλτικ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ πιο επιθετικά και πίεσε για το γκολ, χωρίς ωστόσο να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα της Μάδεργουελ. Στο 77′ Ο Ρότζερς πέρασε στο ματς τον πρώην παίκτη του Άρη ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα με ένα έξυπνο σουτ από την άκρη της περιοχής έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σπίταλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και βρέθηκαν κοντά σε μια πολύτιμη ισοπαλία, όμως σε «νεκρό» χρόνο ο Ο’ Ρίλι από ασίστ του Τέιλορ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Σέλτικ.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/9

Μάδεργουελ-Σέλτικ 1-2
(90’+6′ Σπίταλ- 88′ Πάλμα, 90’+7′ Ο’Ρίλι)
Χιμπέρνιαν-Νταντί (17:00)
Κιλμάρνοκ-Σεντ Μίρεν (17:00)
Ρέιντζερς-Αμπερντίν (17:00)
Ρος Κάουντι-Χαρτς (17:00)
Σεντ Τζόνστον-Λίβινγκστον (17:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 7/10

Λίβινγκστον-Μάδεργουελ
Νταντί-Ρος Κάουντι
Σέλτικ-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Χιμπέρνιαν

Κυριακή 8/10

Σεν Μίρεν-Ρέιντζερς
Αμπερντίν-Σεν Τζόνστον