Ο Μάρκους Μπεργκ έκανε γνωστή την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του και ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τις μεγάλες εμφανίσεις και τις επιτυχίες του με τα πράσινα.
«Ο δικός μας Μάρκους Μπεργκ», είναι ο τίτλος του αφιερώματος αυτού της πράσινης ΠΑΕ στον Μπεργκ το οποίο αναφέρει…
« Η απόφαση του Μάρκους Μπεργκ να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του κλείνει και ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Πριν από 10 χρόνια και σχεδόν τρεις μήνες, στις 8 Ιουλίου 2013, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Μάρκους από το Αμβούργο. Στα 27 του χρόνια, σε άριστη ποδοσφαιρικά ηλικία, ο Σουηδός επιθετικός πείστηκε από το πλάνο που του παρουσίασαν οι άνθρωποι του Τριφυλλιού και κυρίως είδε -απολύτως ορθά, όπως αποδείχθηκε- μία σημαντική ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.
Ο Μπεργκ έγινε σύμβολο στον Παναθηναϊκό! Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η επιδραστικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ήταν τεράστια, μεγαλύτερη από κάθε άλλον. Και βέβαια οι αριθμοί δεν μπορούν να κρύψουν τη δεινότητα του σκόρερ Μάρκους. 95 γκολ σε 151 συμμετοχές σε μία τετραετία! Με απλά μαθηματικά, ένα γκολ ανά ενάμισι αγώνα που έπαιξε!
Στο πρόσωπο του Μπεργκ βρέθηκε επιτέλους η απάντηση «μετά τον Σισέ ποιός;», ενώ για τους παλαιότερους σε ηλικία είχαν αρχίσει οι συγκρίσεις με τον κορυφαίο των κορυφαίων σκόρερ, Κριστόφ Βαζέχα. Κανείς δεν ξέρει πού θα σταματούσε ο Μάρκους εάν το καλοκαίρι του 2017 δεν έπαιρνε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Αΐν. Το βέβαιο είναι ότι τα 95 γκολ του τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση ξένων σκόρερ και στην έβδομη συνολικά στην ιστορία του συλλόγου, ενώ τα 151 παιχνίδια του με την πράσινη φανέλα τον φέρνουν στη δεκάδα των πιο «πιστών» ξένων ποδοσφαιριστών!
Χάρη στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ όχι απλά επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας, αλλά εν τέλει έγινε αυτό για το οποίο προορίζονταν: διαδέχθηκε τον αξεπέραστο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Έπαιξε στην τελική φάση τόσο του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφήνοντας το στίγμα του και με το εθνόσημο.
Στον Παναθηναϊκό υπέγραψε τρία διαφορετικά συμβόλαιο. Το πρώτο το 2013 με το οποίο έγινε ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού. Ακολούθησε αυτό του 2015 με την ανανέωση να διαρκεί έως το 2018 και τελευταίο αυτό του Ιανουαρίου του 2017 με προέκταση συμβολαίου έως το 2019. Τελικά ο Μπεργκ έμεινε μία τετραετία, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και βέβαια κερδίζοντας πανελλαδικά την ποδοσφαιρική αναγνώριση για τις δεξιότητές του. Πανηγύρισε το Κύπελλο του 2014 -με τον ίδιο απόλυτο πρωταγωνιστή, σκοράροντας τρεις φορές στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ- ενώ συμμετείχε δύο σεζόν στους ομίλους του Europa League.
Ο Μπεργκ τιμήθηκε -μαζί με τον Τζιμπρίλ Σισέ- τον περασμένο Ιανουάριο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας την αποθέωση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αγαπήθηκε πολύ αλλά και αγάπησε τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έχει δηλώσει οπαδός του Τριφυλλιού!
Τα επιτεύγματά του στον Παναθηναϊκό, όπως και το σύνθημα «Είναι τρελός ο Σουηδός», δεν θα ξεχαστούν απ’ όσους τον έζησαν. Ευχόμαστε στον Μάρκους καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνει από εδώ και πέρα».