Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΖ, πως η βαθμολογική συγκομιδή την τρέχουσα σεζόν είναι ακριβώς η ίδια με την αντίστοιχη περσινή, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα που γίνονται τώρα τα λάθη, ώστε να διορθωθούν.
Ο κόουτς δεν είπε ψέματα, αλλά δεν είπε κι ολόκληρη την αλήθεια. Διότι όντως η ΑΕΚ είχε πάρει και πέρυσι εφτά βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αλλά το πρόγραμμά της δεν ήταν και το ίδιο.
Πέρυσι λοιπόν είχε αντιμετωπίσει τη Δόξα εκτός, την Ομόνοια στο ΓΣΠ, τη Νέα Σαλαμίνα στην «Αρένα», την Πάφος FC εκτός και την Ανόρθωση εντός. Οι τρεις εκ των πέντε αντιπάλων, ήταν απ’ το λεγόμενο Top-6.
Εφέτος έδωσε μόνο ένα ντέρμπι (με τον Άρη στη Λεμεσό), αντιμετώπισε και τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν από τη β’ κατηγορία (Εθνικό, Οθέλλο και ΑΕΖ), συν τη Δόξα στην Περιστερώνα. Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη διαφορά. Ή μάλλον δύο: διότι ο συντελεστής τερμάτων στο περσινό αντίστοιχο διάστημα ήταν 7-4, ενώ φέτος 11-12.
Εν κατακλείδι, μπορεί η βαθμολογική συγκομιδή να είναι όντως η ίδια, αλλά δεν είναι και…όλα τα ίδια. Κι εν πάση περιπτώσει, σημασία δεν έχει πόσους βαθμούς πήρε πέρυσι στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αλλά να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που παρουσιάζονται τη φετινή σεζόν. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα που ακολουθεί έχει αποκτήσει ξεχωριστή σημασία, μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και θα είναι το πρώτο δείγμα αν όντως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ανδρέας Βεντούρης