«Μια σημαντική και μοναδική έπαλξη του Αθλητισμού αποτελεί η οικογένεια των Αθλητικογράφων της Κύπρου. Με την ευκαιρία  μισού αιώνα ζωής της, απευθύνω την αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους αθλητικογράφους του τόπου μας. Η 25η Σεπτεμβρίου 1973 είναι σημαδιακή μέρα για τους Αθλητικογράφους , τον Αθλητισμό  και γενικά την Κυπριακή κοινωνία. Αυτή την μέρα πρωτοπόροι σκαπανείς του Αθλητισμού, συνήλθαν ομαδικά, για να δημιουργήσουν την Οργάνωση τους. Σε πολύ δύσκολες για την Κύπρο μας συνθήκες,  στην κορύφωση της αντιπαλότητας στο τόπο μας, στην διάχυτο από μίσος πατρίδα μας, σε μια εποχή τεράστιας πόλωσης και μερικούς μήνες πριν από το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.
Νοιώθω την ανάγκη, ως άνθρωπος επαγγελματίας στον Αθλητισμό, να συγχαρώ τους Αθλητικογράφους για  την τεράστια πρόοδο και πρωτοβουλία που  αναλαμβάνουν στην Κύπρο αλλά και την συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκούς συνδέσμους.
Παρακολουθώ στενά τις δραστηριότητες  των Αθλητικογράφων και ψηλαφώ την βελτίωση σ’ όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους. Δεν θα  παραλείψω να αναφέρω ότι την μέρα αυτή, έρχονται στο μυαλό και στην σκέψη μου, οι πρωτοπόροι Αθλητικογράφοι οι οποίοι λειτούργησαν σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και οι οποίοι δεν βρίσκονται μαζί μας, να τους σφίξουμε το χέρι και να τους ευχαριστήσουμε.
Ταυτόχρονα επιθυμώ να συγχαρώ την νέα φουρνιά των Αθλητικογράφων μας και να τους ευχηθώ καλό και αποδοτικό έργο. Κάθε επιτυχία τους είναι επιτυχία του Κυπριακού Αθλητισμού και κάθε αποτυχία τους είναι αποτυχία του Κυπριακού Αθλητισμού.
Θέλω να υπενθυμίσω όλους τους Αθλητικογράφους για την πολύ σημαντική αποστολή που καλούνται να διανύσουν. Ο Αθλητισμός είναι πολιτισμός. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Αθλητισμό είναι φορείς του Πολιτισμού και της Παιδείας. Η καταξίωση του επαγγελματία Αθλητικογράφου έρχεται μέσα από σοβαρή διεισδυτική αναγνώριση, μελέτη και παράθεση των απόψεων του οι οποίες βοηθούν για διαφορετική αναγνώριση του Αθλητισμού, ως πολιτιστικής δημιουργίας και ανάπτυξης. Ο Αθλητισμός δεν είναι εντυπώσεις , εικόνα μόνον. Είναι παιδεία, είναι μια κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα υψίστης σημασίας για κάθε λαό και  κοινωνία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να αναδεικνύουν καθημερινά οι Αθλητικογράφοι μας. Να εκπαιδεύσουν και διαμορφώσουν χαρακτήρα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων και όχι να τους πληροφορούν εντυπωσιακά  μόνον, χάριν της ψηλής ακροαματικότητας.
Οι Αθλητικογράφοι της Κύπρου είναι φορείς Πολιτισμού , Παιδείας και αξίζουν τον σεβασμό και εκτίμηση όλων μας. Ο Αθλητισμός κάθε χώρας είναι από τους ισχυρότερους άξονες μας ευνομούμενης και προοδευμένης κοινωνίας .
Αγαπητοί Αθλητικογράφοι, χρόνια πολλά και παραγωγικά.
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου