Στα γήπεδα τον γνωρίσαμε ως έναν από τους πιο σκληροτράχηλους, ενίοτε και αντιαθλητικούς, επιθετικούς. Όμως ο Ντιέγκο Κόστα δείχνει αυτές τις μέρες πως πάνω από όλα είναι άνθρωπος… Ο Βραζιλιάνος (αλλά πολιτογραφημένος Ισπανός) άσος της Γκρέμιο έχει αφοσιωθεί τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια να σώσει ανθρώπους και περιουσίες στην πόλη Ρίο Γκράντε ντο Σουλ που έχει πληγεί από πλημμύρες.

Ο κατακλυσμός έχει προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους, ενώ έχει καταστρέψει περιουσίες και έχει δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης σε αμέτρητες οικογένειες. Ο 35χρονος άσος, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, έχει σώσει ανθρώπους πηγαίνοντας με το τεράστιο 4×4 τζιπ του σε δύσβατες περιοχές, ενώ έχει συμβάλει στη διανομή νερού, φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες.

Μάλιστα, έχει προσφέρει κατάλυμα στο σπίτι του σε αρκετούς ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς στέγη, ενώ έχει προσφέρει και το τζετ σκι του, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πλημμυρισμένες περιοχές άνθρωποι που συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης ή ανακούφισης των πληγέντων.