Η Ρεάλ έκανε το καθήκον της, κέρδισε τη Λας Πάλμας με 2-0 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα.

Στο 5ο λεπτό ο Βάλες έσωσε μετά από σουτ του Ροδρίγο ενώ στο 21’ ο Ρίντιγκερ σέντραρε από δεξιά αλλά ο Χοσέλου πλάσαρε πάνω στον Βάλες όντας αμαρκάριστος στην περιοχή. Στο 22’ ο Βάλες έβγαλε και το σουτ του Νάτσο από πλάγια δεξιά ενώ στο 24’ νίκησε και τον Ντίαθ σε μοναδικό τετ α τετ. Στο 27’ το σουτ του Μεντί πέρασε έξω και στο 31’΄το σουτ του Ροδρίγο σταμάτησε στον Κουρμπέλο ενώ μερικά δευτερόλεπτα μετά ο Νάτσο πλάσαρε πάνω στον Βάλες. Στο 34’ ο Κόκο πρόλαβε σωτήρια τον Χοσέλου ο οποίος στο 35’ πλάσαρε από δεξιά αλλά είδε τον Βάλες να λέει και πάλι όχι! Στο 44’ ο Βάλες είπε όχι σε δυο σουτ του Χοσέλου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά στο 45+3’ ο Ντίαθ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Μάλιστα στο 54ο λεπτό ο Ροδρίγο σέντραρε από αριστερά και ο Χοσέλου με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 71’ ο Κέπα έσωσε μετά από σουτ του Βιέιρα και στην κόντρα ο Βάλες πρόλαβε τον Βινίσιους. Στο 76’ το σουτ του Τσουαμενί πέρασε λίγο έξω.

ΡΕΑΛ: Κέπα, Αλάμπα (40′ Βάθκεθ), Νάτσο, Μεντί (77’ Φραν Γκαρσία), Ρίντιγκερ, Βαλβέρδε, Μπραΐμ Ντίαθ (57’ Θεμπάγιος), Τσουαμενί, Καμαβινγκά (77′ Κρόος) Χοσέλου (57’ Βινίσιους), Ροδρίγο

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Βάλες, Σινκχράφεν (46’ Καρδόνα), Κουρμπέλο, Αραούχο, Κόκο, Βιέρα (77’ Λοϊντάις), Εμφουλού (46’ Κίριαν Ροντρίγκεθ), Μουνιόθ (77’ Περόνε), Ερέρα, Μουνιρ, Καμπά (57’ Μάρβιν)