Ξεκίνημα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και στόχο την παρουσία στον τελικό του Δουβλίνου.
Ανάμεσα στις 32 ομάδες βρίσκονται, φυσικά, ο Άρης που κοντράρεται στην Τσεχία με τη Σπάρτα Πράγας, αλλά και οι τρεις ελληνικές με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα της την Μπράιτον, τον Παναθηναϊκό τη Βιγιαρεάλ και τον Ολυμπιακό τη Φράιμπουργκ.
Όπως είναι γνωστό οι νικητές των οκτώ ομίλων περνούν αυτόματα στους «16». Έπειτα, θα διεξαχθούν πρόσθετα νοκ άουτ πλέι οφ πριν από τη φάση των «16», όταν οι οκτώ  δεύτερες των ομίλων θα αναμετρηθούν με τις τρίτες ομάδες από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι τρίτες πηγαίνουν σε νοκ άουτ πλέι οφ του Conference League.
Δύο προηγούμενοι νικητές του Τσάμπιονς Λιγκ θα έρθουν αντιμέτωποι όταν ο Άγιαξ υποδεχθεί τη Μαρσέιγ. Οι Ολλανδοί δεν στερούνται ευρωπαϊκών διακρίσεων και διαθέτουν συνολικά οκτώ τίτλους UEFA, ενώ οι αντίπαλοί τους κέρδισαν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1992-93 και ήταν επίσης φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA/Γιουρόπα Λιγκ σε τρεις περιπτώσεις.
«Αυτή είναι μια δύσκολη κλήρωση, αλλά και μια όμορφη», είπε ο προπονητής του Άγιαξ, Μορίς Στάιν. «Λατρεύω την πρόκληση και θα πάμε σε αυτούς τους αγώνες με πλήρη δέσμευση. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτή την ομάδα ώστε να μπορούμε να παίξουμε αυτούς τους αγώνες», πρόσθεσε.
Η αλήθεια είναι ότι ο Άγιαξ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στην Ολλανδία, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τη Μαρσέιγ, που μάλιστα ταξίδεψε στο Άμστερνταμ χωρίς τον Ισπανό προπονητή της Μαρθελίνο, ο οποίος παραιτήθηκε χθες (19/9).
Έξι ομάδες ετοιμάζονται να παίξουν τους πρώτους τους αγώνες στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ανάμεσα τους ο εκπρόσωπος της Κύπρου: TSC  Μπάτσκα Τόπολα, Μπράιτον, Άρης, Ρακόβ Τσεστόχοβα, Σερβέτ και Χάκεν.
Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ έπαιξε ποδόσφαιρο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οι «κόκκινοι» θα προσπαθήσουν να πάνε καλύτερα από την προηγούμενη φορά, όταν έχασαν τον τελικό της περιόδου 2015-16 με 3-1 από τη Σεβίλλη στη Βασιλεία.

Το πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Φράιμπουργκ (Γερμανία)
Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία)

22:00 Γουέστ Χαμ-Μπάτσκα Τόπολα
22:00 Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ (Ολλανδία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μπράιτον (Αγγλία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)

22:00 Άγιαξ-Μαρσέιγ
22:00 Μπράιτον-ΑΕΚ

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπέτις (Ισπανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Άρης Λεμεσού (Κύπρος)

22:00 Σπάρτα Πράγας-Άρης Λεμεσού
22:00 Ρέιντζερς-Μπέτις

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αταλάντα (Ιταλία)
Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)
Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)

22:00 Αταλάντα-Ρακόβ Τσεστόχοβα
22:00 Στουρμ Γκρατς-Σπόρτινγκ Λισαβώνας

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Λίντσερ (Αυστρία)
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)
Τουλούζ (Γαλλία)

19:45 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Τουλούζ
19:45 Λίντσερ-Λίβερπουλ

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ρεν (Γαλλία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

19:45 Ρεν-Μακάμπι Χάιφα
19:45 Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόμα (Ιταλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)
Σερβέτ (Ελβετία)

19:45 Σερβέτ-Σλάβια Πράγας

19:45 Σερίφ Τιράσπολ-Ρόμα

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Μόλντε (Νορβηγία)
Χάκεν (Σουηδία)

19:45 Λεβερκούζεν-Χάκεν
19:45 Καραμπάγκ-Μόλντε