Να αντιδράσει και να συνδυάσει την επιστροφή στις νίκες με ωραίο θέαμα θέλει η Εθνική Ελλάδας!
Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στην OPAP Arena στις 21:45 για την 6η των προκριματικών του Euro 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία και θέλει οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσει τις πιθανότητες για απευθείας πρόκριση στα επόμενα παιχνίδια με την Ιρλανδία (13/10), την Ολλανδία (16/10) και τη Γαλλία (21/11). Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στην τρίτη θέση με έξι βαθμούς, όσους έχουν και οι «οράνιε», που έχουν ένα ματς λιγότερο και την ισοβαθμία με το μέρος τους.

Η «γαλανόλευκη» προέρχεται από τη βαριά ήττα με 3-0 στο Philips Stadion από την Ολλανδία, εκεί όπου δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει κάτι θετικό, πληρώνοντας τα σοβαρά λάθη, στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της. Εμφανής ήταν η απουσία του τιμωρημένου, Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στο αποψινό ματς.
Συγκεκριμένα, η Εθνική θα παραταχθεί με 4-3-3 και ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται στην εστία, με τον Χατζηδιάκο να έχει παρτενέρ τον παίκτη της Γουέστ Χαμ στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Ρότα και στο αριστερό ο Γιαννούλης, παίρνοντας τη θέση του Τσίμικα που συμπλήρωσε κάρτες.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Μπουχαλάκης θα αναλάβει τον ρόλο του αμυντικού χαφ και πιο μπροστά αναμένεται να είναι ο Πέλκας και ο Μπακασέτας, με τον Πογέτ να καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση στο χώρο του κέντρου έχοντας σημαντικές απουσίες, καθώς κάρτες συμπλήρωσαν και οι Κουρμπέλης, Σιώπης και Μάνταλος.
Τη θέση του δεξιού εξτρέμ θα πάρει ο Μασούρας, από την άλλη πλευρά θα βρίσκεται ο Φούντας και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιακουμάκης, ο οποίος έκατσε στον πάγκο με την Ολλανδία και αγωνίστηκε περίπου 20 λεπτά ως αλλαγή.
«Πρώτα, στα ματς κόντρα στην Ολλανδία και τη Γαλλία το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, κάθε διαφορετικό θα ήταν έκπληξη για όλους, ας προσπαθήσουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το ίδιο συμβαίνει και αύριο, αλλά από την άλλη πλευρά. Θα σιγουρέψω ότι οι παίκτες αύριο θα αποδώσουν στον μέγιστο βαθμό και δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Είμαι απογοητευμένος από κάποια πράγματα κόντρα στην Ολλανδία, τα κρατάω εσωτερικά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν είναι ώρα για απολογισμό, αλλά για προετοιμασία.
Δεν είναι το ίδιο ματς αύριο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, επειδή έχεις 23 ευκαιρίες σ’ ένα ματς, δεν είναι σίγουρο ότι θα τις έχεις και στο επόμενο. Προετοιμάζουμε την ομάδα, ώστε να έχουμε μία ευκαιρία σε αυτό το γκρουπ, πρέπει να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα στα ματς με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ολλανδία να κάνουν κάποια λάθη και να έχουμε έτσι την ευκαιρία μας εντός έδρας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια τα αποτελέσματα μας έφεραν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Τα παιδιά προσπαθούν, έμαθα πολλά μετά το παιχνίδι με την Ολλανδία. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν εδώ και στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να έχουμε καλύτερη ευκαιρία.
Το μήνυμά μου στον κόσμο είναι ότι θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να γεμίσουμε το γήπεδο απέναντι στην Ολλανδία. Το γήπεδο ήταν πορτοκαλί με την Ολλανδία, αυτό ήταν το καλύτερο. Περιμένω να δω και εγώ ένα γαλανόλευκο γήπεδο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης, Πέλκας, Μπακασέτας – Μασούρας, Φούντας, Γιακουμάκης.
Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλεϊνγκ – Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ, Βαλαρίνο – Τορίγια, Μπρίτο, Μπερνάντο Λόπες – Ρόναν, Γουόκερ, Τσακιάρο.