Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο Τάκης Αντωνίου, τόσο για την Εθνική όσο και για το ΑΠΟΕΛ.

-Για την Εθνική: «Επικρατεί απογοήτευση για τον τρόπο που χάσαμε από τη Σκωτία. Πήγαμε με προσδοκίες και σε δέκα λεπτά πέσαμε στο καναβάτσο. Αυτό ενόχλησε πάρα πολύ. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι είμαστε κατώτεροι, ότι θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι περισώζεται και στην προσπάθεια μας αυτή, χρησιμοποιούμε πολλούς μεσοαμυντικούς ποδοσφαιριστές, αν καταφέρουμε να…κλέψουμε αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να είμαστε πιο θετικοί στον τρόπο προσέγγισής μας. Να είμαστε πιο επιθετικοί κι αν πράγματι αποδεικνύεται ότι είμαστε πιο αδύνατοι, αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα όμως δεν θα το αλλάξουμε αν δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι πρέπει να αμυνόμαστε. Πρέπει να παίξουμε ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι αν έχουμε παίκτες αλλά αν δείχνουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες για να μας δείχνουν αν μπορούν. Δεν τους δείχνουμε εμπιστοσύνη. Δεν ήταν ο ορθότερος τρόπος που επέλεξε ο Τιμούρ. Είναι καλός προπονητής, έχει εμπειρίες, ας προσπαθήσει να προσεγγίσει αλλιώς τους αγώνες. Αν είναι να χάσεις, ας χάσεις κερδίζοντας και κάτι…».

-Για το ματς με την Ισπανία: «Οδηγός για μένα είναι τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Αν παίξουμε αμυντικά θα μας διαλύσουν. Σας άκουσα που μιλήσατε για το Γιώργο Δώνη και το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Μπαρτσελόνα. Εγώ ήμουν ο βασικός λόγος που ήρθε τότε ο Δώνης στο ΑΠΟΕΛ».

-Για το ρόστερ της Εθνικής: «Δεν έχουμε τη φουρνιά του Οκκά, του Αλωνεύτη ή του Χαραλαμπίδη. Έχουμε παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό αλλά δεν είναι της ίδιας κλάσης. Πρέπει να τους δείξουμε όμως εμπιστοσύνη για να δούμε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν».

-Για το ΑΠΟΕΛ: «Τα λέω από πέρσι. Τα έχω πει τόσες φορές. Το ΑΠΟΕΛ έχει ένα…μαθηματικό πρόβλημα. Όλοι οι παίκτες του κέντρου του δεν σκοράρουν. Καθόλου. Το πρόβλημά του για να πετύχει τα γκολ που χρειάζεται πρέπει να λυθεί από τους επιθετικούς του κι εννοώ όσους παίζουν μπροστά. Αν δεν μπορεί να το κάνει, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του. Αν παίζεις μονίμως με τρεις κεντρώους που δεν σκοράρουν, σημαίνει ότι πρέπει να το αλλάξεις. Είτε με 4-4-2 είτε με έναν πιο μεσοεπιθετικό, στυλ Παπουλή κι όχι Σαρφό ή Βιγιαφάνες. Πρέπει να αναπροσαρμόσει το πλάνο του. Χάσαμε δύο πρωταθλήματα διότι δεν σκοράραμε. Μία βελτίωση μεσοεπιθετικά, θα της δώσει την επιπλέον ώθηση για να πάρει το πρωτάθλημα».