Η Εθνική Ελλάδας συνεχίζει τη μάχη της για την πρόκριση στο Euro της Γερμανίας του 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Πέμπτη (21:45) έχει μία δύσκολη αποστολή. Στο Philips Stadium φιλοξενείται από την Ολλανδία για την 5η αγωνιστική των προκριματικών.

Το ματς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και παρουσιάζεται ως ευκαιρία για τους παίκτες του Πογέτ. Η Ελλάδα είναι στην 2η θέση με έξι πόντους στο +3 από την 4η Ολλανδία, με τους οράνιε ωστόσο να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν θέλουν διακαώς το τρίποντο, ενώ άπαντες στην Εθνική γνωρίζουν πως ένα θετικό αποτέλεσμα θέτει στέρεες βάσεις για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι: “Είναι κλειδί δεδομένης της χρονικής στιγμής. Δεν θα έρθει το τέλος αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχει τεράστια σημασία για την ομάδα”.

Το πλάνο που καταστρώνει ο Γκουστάβο Πογέτ

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν πρόκειται να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία. Η αναμέτρηση με τους Le Bleus στο Σταντ Ντε Φρανς αποτελεί έναν… μπούσουλα.

Η Εθνική ηττήθηκε 1-0, ωστόσο έδειξε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, δεν δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τους Γάλλους, οι οποίοι εν τέλει χρειάστηκε να εκτελέσουν δύο φορές πέναλτι για να κάμψουν την ελληνική αντίσταση και να πάρουν το τρίποντο.

Ο τραυματισμός του Μπάλντοκ, ο οποίος υπέστη θλάση στη γάμπα και τίθεται νοκ-άουτ και από τα δύο ματς, αλλάζει κάπως τα πλάνα του Πογέτ, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται το σχήμα. Έτσι, έχουμε και λέμε: Ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέτσο και Χατζηδιάκο μπροστά του. Θυμίζουμε πως ο Μαυροπάνος είναι τιμωρημένος εξαιτίας της κόκκινης κάρτας στη Γαλλία.

Στα αριστερά αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τσιμίκας και στα δεξιά ο Ρότα (απόντος του Μπάλντοκ). Όσον αφορά στη μεσαία γραμμή, ο Σιώπης με τον Κουρμπέλη πιθανότατα θα παίξουν ο ένας δίπλα στον άλλον και πιο μπροστά τους θα αγωνιστεί ο captain, Μπακασέτας.

Στις πτέρυγες προβάδισμα έχουν ο φορμαρισμένος Μασούρας και ο Μάνταλος που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά απέναντι στους Γάλλους. Φαβορί για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Γιακουμάκης, που έρχεται “ζεστός” από τις ΗΠΑ, ενώ θέση διεκδικεί και ο Παυλίδης.

Οι σκέψεις του Ρόναλντ Κούμαν

Τα πλάνα του καταστρώνει και ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός τεχνικός αποκάλυψε πως θα εμπιστευθεί τον Μαρκ Φλέκεν κάτω από την εστία, ενώ έχει δίλημμα για το ποιος θα αγωνιστεί στο πλευρό του Φρένκι Ντε Γιονγκ στον άξονα. Από εκεί και πέρα, ο Φαν Ντάικ με τον Γκεερτρούιντα πρόκειται να είναι στο κέντρο της άμυνας, με τους Ακέ και Ντάμφρις στα αμυντικά άκρα.

Θέση δίπλα από τον μέσο της Μπαρτσελόνα διεκδικούν οι Βίφερ, Ρέιντερς, Κόπμεϊνερς και ντε Ρούν μεταξύ άλλων. Πιο μπροστά αναμένεται να παίξει ο Τσάβι Σίμονς, με τους Μάλεν και Λανγκ στις πτέρυγες και τον Χάκπο στην κορυφή. Υποψήφιος για το βασικό σχήμα και τη θέση του κεντρικού επιθετικού είναι και ο Βουτ Βέχορστ.