Ο Γκρέιαμ Σούνες έριξε τα «βέλη» του προς την Άρσεναλ και τον Μικέλ Αρτέτα για την απόφαση που πήραν το φετινό καλοκαίρι και την επιλογή να διαθέσουν 65 εκατ.λίρες στην Τσέλσι για τον Κάι Χάβερτς που δεν έδειξε σχεδόν τίποτα επί μια τριετία στους «μπλε». 
Ο Γερμανός επιθετικός αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες (και) των «κανονιέρηδων». Ο Αρτέτα προσπαθεί να του βρει τον ρόλο που του ταιριάζει περισσότερο, τον στηρίζει, προβληματίζεται έντονα για τον τρόπο που θα καταφέρει να βγάλει από τον παίκτη τον καλό του εαυτό, αλλά μέχρι στιγμής είναι μάταιο.
Ο Χάβερτς δεν προσφέρει τα αναμενόμενα ούτε από την πτέρυγα, ούτε ως 10άρι, ούτε φυσικά είναι επιθετικός όπως… προσπαθούσαν να τον κάνουν στην Τσέλσι.
«Είναι δυνατόν μετά από τρεις σεζόν όπου δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, να δίνεις 65 εκατ. για να τον αγοράσεις; Δεν έχει λογική αυτό που συνέβη. Καλή τύχη στον Αρτέτα που προσπαθεί να πετύχει κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Τούχελ, ούτε ο Πότερ, ούτε ο Λάμπαρντ…» ανέφερε χαρακτηριστικά με το γνωστό του επικριτικό ύφος ο θρύλος της Λίβερπουλ, Γκρέιαμ Σούνες.