Στη σκιά των όσων διαδραματίζονται στη Χλώρακα, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό πολίτες, οι οποίοι οργανώθηκαν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίοι απαιτούν περισσότερη ασφάλεια από το κράτος.
Στην περιοχή της επίχωσης, όπου είναι ο χώρος συνάντησης των όσων θα διαμαρτυρηθούν, βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας, Αίαντας.
Οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, αφού έχουν ετοιμάσει επιχειρησιακό πλάνο για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, όπως και γι’ αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ την ίδια ώρα, υπάρχουν φόβοι για επανάληψη παρόμοιων φαινομένων, με όσων σημειώθηκαν στη Χλώρακα τις προηγούμενες ημέρες, όταν οργανώθηκε ανάλογη διαμαρτυρία.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, φαίνεται να υπήρχαν παρατράγουδα, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν σε συνεργεία δημοσιογράφων και κινηματογραφιστών.
Σε μια περίπτωση μάλιστα, επιτέθηκαν φραστικά σε αλλοδαπούς, ωστόσο επενέβη η Αστυνομία, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή γιουχάιζαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς και ξυλοκόπησαν δύο πρόσωπα. Ο ένας φέρει εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπο.
Στόχος των διαδηλωτών έγιναν και υποστατικά στον παραλιακό της Λεμεσού, τα οποία ανήκουν σε αλλοδαπό, ενώ επίθεση υπήρξε και σε ξενοδοχείο.
Οι διαδηλωτές διέσχισαν τον μόλο και έβαζαν διαδοχικές φωτιές, προξενώντας καταστροφές στο πέρασμά τους.