Ο Γιώργος Μερκής με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 διαφώνησε με τον Τιμούρ Κετσπάγια για την Εθνική Κύπρου.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι από την εικόνα της Εθνικής μας τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Είμαστε ένα βήμα πριν τον πάτο και πρέπει η Ομοσπονδία και οι υπεύθυνοι να βρουν λύσεις για να μην καταστραφεί η εικόνα της Κύπρου στα μάτια των φιλάθλων. Δεν περίμενε κανείς πως θα νικούσαμε την Ισπανία, δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη. Δεν δέχομαι και διαφωνώ με τον φίλο μου τον Κετσπάγια που τον είχα και προπονητή, πως αυτοί είμαστε και ότι μέχρι εδώ μπορούμε. Και στο παρελθόν δεχθήκαμε μεγάλες ήττες αλλά δεν ήταν συνεχόμενες. Δεν είναι αυτή η Εθνική μας, δεν είναι αυτή η εικόνα που μπορούμε να βγάλουμε».
Για την…κατρακύλα της Εθνικής: «Η κατρακύλα μας δεν άρχισε τώρα, άρχισε δύο-τρία χρόνια πριν. Περιμέναμε να παίξουμε με Μάλτα και άλλες τέτοιες ομάδες για να πάρουμε βαθμούς αλλά τώρα περιμένουν αυτές να παίξουν μαζί μας».
Για το τι πρέπει να γίνει: «Η Ομοσπονδία πρέπει να δει πιο σοβαρά τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Πρέπει να βάλει ένα πλάνο. Όλη η ατμόσφαιρα γύρω από την Εθνική έχει ξενερώσει και τους παίκτες. Με το πρώτο γκολ που δέχονται πέφτει η ψυχολογία τους και έρχεται ο διασυρμός. Είναι απαράδεκτο να κάνω την πρώτη μου τελική στο 72’. Οι Ισπανοί έπαιζαν με 10 παίκτες και κρατούσαν την μπάλα για να περάσει ο χρόνος και να τελειώσει το ημίχρονο. Εμείς ήμασταν με 11 και αμυνόμασταν να μην φάμε γκολ, Είναι απαράδεκτο. Δεν θα ρίψω ευθύνες ούτε στην τεχνική ηγεσία ούτε πουθενά. Απλά η Ομοσπονδία πρέπει να μιλήσει με τους αρχηγούς. Τον Πιέρο, τον Αρτυματά. Πρέπει να τους καλέσουν σε μια συνεδρίαση. Ίσως κάτι να προβληματίζει τους παίκτες. Δεν διανοούμαι πως είναι αυτή είναι η εικόνα των ποδοσφαιριστών που παίζουν στο εξωτερικό. Αν δεν τους ήξερα και τους έβλεπα πρώτη φορά θα έλεγα πως δεν παίζουν σε ψηλό επίπεδο. Δεν πρέπει να λέμε να πέσουμε κατηγορία στο Νations Legue  για να παίρνουμε νίκες. Ο Άρης δεν έχει ούτε ένα ποδοσφαιριστή στην Εθνική, το ΑΠΟΕΛ δεν είχε ούτε ένα ποδοσφαιριστή, ο Απόλλων είχε τον Χάμπο στην 11άδα και τον Δημητρίου και Φιλιώτη στον πάγκο. Είδαμε έναν 16χρονο να κάνει την αριστερή μας πλευρά άνω-κάτω. Πρέπει να δώσουμε χρόνο και ευκαιρίες στους Κύπριους. Η ΚΟΠ πρέπει να το δει πολύ σοβαρά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.  Δεν γίνεται να Κυπροποιούμε τους ξένους. Δεν είναι αυτή η λύση. Ο Σταύρος Γαβριήλ έπαιξε με το ΑΠΟΕΛ και δεν ήταν πολύ καλός, απ’ ότι μου είπαν γιατί δεν είδα το ματς, και έκτοτε δεν πήρε ευκαιρία ούτε ως αλλαγή. Αν ήταν όμως ο Μαρκίνιος ή ο οποιοσδήποτε άλλος ξένος θα έπαιρνε δεύτερη ευκαιρία. Πλέον δεν θέλουν κάποιοι να βλέπουν την Εθνική ούτε στην τηλεόραση. Στο τέλος ούτε οι παίκτες δεν θα θέλουν να πηγαίνουν…».