Μετά τον αγώνα με τον Εθνικό στις 28 Αυγούστου, ο Χοσέ Λουίς Όλτρα είχε δηλώσει τα εξής: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεχθήκαμε απόψε πέντε γκολ, με πέναλτι, κόρνερ, πλάγια και δύο φορές που χάσαμε τη μπάλα. Σε όλα τα παιχνίδια και φιλικά και επίσημα, μόνο μία φορά κρατήσαμε το μηδέν. Όταν δέχεται πέντε γκολ είναι δύσκολο να κερδίσεις».
Τρεις βδομάδες μετά, 19 μέρες συγκεκριμένα, με την ΑΕΚ να νικάει τον Οθέλλο με…καρδιοχτύπια, ο κόουτς δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ότι δεχόμαστε γκολ με μεγάλη ευκολία. Στην επίθεση έχουμε πολλούς παίκτες να σκοράρουμε, αλλά αν δεν είσαι καλός στην άμυνα, δεν θα πετυχαίνεις κάθε φορά τρία γκολ. Γίνονται εύκολα λάθη, δεν είναι αυτό το επίπεδο μας στην ανασταλτική λειτουργία».Ενδιάμεσα των δύο αγώνων, η ΑΕΚ είχε κρατήσει το μηδέν παθητικό κόντρα στη Δόξα, ωστόσο στο ακριβώς επόμενο ματς έδειξε ξανά την συγκεκριμένη αδυναμία. Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι στην Περιστερώνα είναι και το μοναδικό φέτος, από τα οκτώ που έδωσε σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, που δεν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της.
Το ότι χρειάζεται (μεγάλη) βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι ηλίου φαεινότερο. Είναι λοιπόν άκρως απαραίτητο να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Διότι δεν είναι μόνο να το λες, πρέπει και να το φτιάξεις…

Ανδρέας Βεντούρης