Την αυτοεξαίρεση της από τη διαδικασία θανατικής ανάκρισης για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, αποφάσισε η δικαστής και θανατική ανακρίτρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού Αφροδίτη Παρπαρίνου.

Το σχετικό αίτημα για εξαίρεση της δικαστού και θανατικής ανακρίτριας είχε υποβάλει στην προηγούμενη δικάσιμο η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού, με το αιτιολογικό ότι είχε υπηρετήσει στη Νομική Υπηρεσία και ότι «γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις» για την πολύκροτη υπόθεση.

Στην απόφαση της, η κυρία Παρπαρίνου απορρίπτει τη θέση του δικηγόρου της οικογένειας για έλλειψη πραγματικής αμεροληψίας λόγω υπηρεσίας της στη Νομική Υπηρεσία. Ωστόσο επικαλείται το γεγονός ότι σε δύο περιπτώσεις κατά την έναρξη της θανατικής ανάκρισης, εμφανίστηκε ενώπιον διακαστηρίου εκπροσωπόντας την Κυπριακή Δημοκρατία και σε αντικατάσταση συναδέλφου της που χειριζόταν την συγκεκριμένη αγωγή.

Τελικές αποφάσεις για τον διορισμό νέου θανατικού ανακριτή, αναμένεται να λάβει η Διοικητική Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.