Οι ατομικές διακρίσεις επιβραβεύουν τις προσπάθειές του. Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι πλέον από εκείνους που η άποψή τους έχει βαρύτητα στην Άρσεναλ, ενώ, φροντίζει σε τρομερό βαθμό για όσα αφορούν την εθνική Αγγλίας και το καλό της. Το back-to-back των βραβείων του κορυφαίου για τα «τρία λιοντάρια», το αποδεικνύει περίτρανα…

Είναι μόλις 22 ετών. Έχει πρωταγωνιστήσει επί δυο σεζόν σε όλα τα παθήματα – μαθήματα των «κανονιέρηδων». Ο Μικέλ Αρτέτα βασίζεται πάνω του κι εκείνος δεν τον απογοητεύει ποτέ.

Μετά την πίκρα του 2022 για την απώλεια της 4άδας με τον τρόπο που συνέβη, ήρθε το 2023 με την πορεία πρωταθλητισμού, αλλά την καθίζηση στο φινάλε. Κι όμως, όλα όσα βιώνει στο Λονδίνο, τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό!

Έχει 40 τέρματα και 42 ασίστ με τη φανέλα της Άρσεναλ, ενώ, σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει 11 γκολ και 7 ασίστ. Με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος, ο Μπουκάγιο Σάκα βίωσε τη χειρότερη μορφή των ανθρώπων με τον ρατσισμό που αντιμετώπισε για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του εξ αναβολής Euro, το καλοκαίρι του 2021.

Πάντως, τα «τρία λιοντάρια» τον βλέπουν να μεγαλώνει κι εκείνος, να παίρνει πρωτοβουλίες, να πιστεύει τρομερά στον εαυτό του και όλα αυτά τα έχει κερδίσει παρά την πολύ νεαρή ηλικία του.

Μετά την βράβευσή του ως κορυφαίος της σεζόν από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ήρθε η διαδοχική βράβευση για την εθνική ομάδα και είναι και εντός των 30 υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Σάκα είναι ένα… success story από μόνος του! Ένα starboy που έχει ήδη μεγαλώσει τρομερά και θα συνεχίσει να το κάνει, αφού έχει όλο το μέλλον μπροστά του…