Πολλά είναι τα περιστατικά bullying που σημειώνεται στα σχολεία, όμως λίγες είναι οι καταγγελίες.
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος μίλησε για το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού δύο αδελφών σε Γυμνάσιο στην επαρχία Λευκωσίας.
Αρχικά ανέφερε ότι μίλησε με την Υπουργό Παιδείας η οποία απουσιάζει στο εξωτερικό όμως είναι ενήμερη για το περιστατικό. «Στο σχολείο έχει μεταβεί ψυχολόγος και υπηρεσιακοί λειτουργοί του Υπουργείου».
Μιλώντας για τη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής Παιδείας, τόνισε ότι συζητήθηκε ο σχολικός εκφοβισμός. «Από το 2020 υπάρχει μια νομοθεσία η οποία είναι ανεφάρμοστη. Το Υπουργείο Παιδείας μας είπαν ότι ένα στους πέντε μαθητές έχει δεχθεί bullying, ενώ οι καταγγελίες που γίνονται από τις διευθύνσεις είναι μόνο 15 τον χρόνο».
Συμπλήρωσε ότι δεν καταγγέλλονται αυτά τα περιστατικά στο Υπουργείο Παιδείας. «Μήπως φοβούνται οι διευθύνσεις των σχολείων ότι θα μπουν στο στόχαστρο», διερωτήθηκε.
Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μπορούν άμεσα να ενημερώσουν για οποιοδήποτε περιστατικό, όμως δεν το πράττουν. «Οι σχολικές διευθύνσεις πρέπει να ενθαρρυνθούν έτσι ώστε να μην μένουν κάτω από το χαλί τέτοιου είδους περιστατικά».
Ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ότι στην Αστυνομία έχουν διερευνηθεί 508 υποθέσεις το 2022.

πηγή: sigmalive.com