Μία μεταγραφή…με το βλέμμα στο μέλλον ανακοίνωσε η Άλμπα Βερολίνου, που έκανε και επίσημα δικό της τον Ματέο Σπανιόλο. Ο 20χρονος Ιταλός γκαρντ υπέγραψε με τη Γερμανική ομάδα έως και το καλοκαίρι του 2025/26, έπειτα από την εξ’ ολοκλήρου συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε, μέχρι πρότινος, τα δικαιώματά του.

Παρά το γεγονός ότι άνηκε στη «βασίλισσα», ο νεαρός πλέι μέικερ έπαιξε δανεικός, τις δύο τελευταίες σεζόν, σε Κρεμόνα και Τρέντο. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μάλιστα, έκανε και το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αγωνιζόμενος σε 13 αγώνες του Eurocup, σημειώνοντας 11,8 πόντους3,6 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ, σε 26,5 λεπτά ανά αγώνα και ετοιμάζεται, πλέον, να πάρει το «βάπτισμα πυρός» και στην Euroleague.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Σπανιόλο δήλωσε πως «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο ταξίδι που ξεκινώ με την Άλμπα. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον σύλλογο και την πόλη. Ανυπομονώ να ξεκινήσω». Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής των Βερολινέζων, Ιμάρ Οτζέντα, παραδέχθηκε ότι «Ο Ματέο είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε πολύ καιρό. Είναι ταλαντούχος παίκτης και οι δυνατότητές του πολύ μεγάλες. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να κάνει το επόμενο βήμα και να καθιερωθεί σε επίπεδο Eurolegaue».