Φέτος είναι διαφορετικός. Το προσπαθεί, το αισθάνεται, το αποδεικνύει. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ το πήρε προσωπικά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και σκοράροντας δις και μοιράζοντας μια ασίστ, οδήγησε την Τσέλσι στην πρώτη της νίκη για τη φετινή σεζόν με το τελικό 3-0 επί της Λούτον. Πρώτο γκολ ο Τζάκσον στην Πρέμιερ Λιγκ, βρέθηκε στην αρχική 11άδα ο Καϊσέδο.
Η Τσέλσι αντιλαμβάνεται πως έχει κάνει μια νέα μεταγραφή, δίχως να έχει προστεθεί στο ρόστερ το φετινό καλοκαίρι. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ και σε αυτό το παιχνίδι απέδειξε πως φέτος οι «μπλε» μπορούν να περιμένουν πολύ διαφορετικά πράγματα από εκείνον, αφού είναι αρκετά πιο αποτελεσματικός, πιο τολμηρός και πιο αποφασισμένος να καταθέσει νέες αποδείξεις.
Ο Άγγλος επιθετικός ήταν εκείνος που στα πρώτα λεπτά είχε μια τεράστια ευκαιρία με ένα βολ-πλανέ που όμως πήγε κατευθείαν στα χέρια του γκολκίπερ της Λούτον, ωστόσο, γενικότερα οι κινήσεις του από δεξιά, το γεγονός πως έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και ο τρόπος που προσπαθεί να συνεργαστεί με τους γύρω του, κάνουν πολύ καλό στην Τσέλσι. Στο 17ο λεπτό πήρε την μπάλα όντας από δεξιά κοντά στη γραμμή, έκανε κίνηση προς την περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε και μια δεύτερη κοφτή ντρίμπλα και προτού κλειστεί από δυο σώματα, έκανε το χαμηλό σουτ για το 1-0!
Η αλήθεια είναι ότι μετά το γκολ η Τσέλσι δεν διατήρησε υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι και η Λούτον κατάφερε να ισορροπήσει στην κατοχή της μπάλας, επιδεικνύοντας οργάνωση σε κατάσταση άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν πολύ τυχεροί όταν στο 50ο λεπτό και με τον Τσίλγουελ να έχει όλη την εστία μπροστά του, εκείνος δεν σκέφτηκε ποτέ το πλασέ και έκανε κάκιστη επιλογή για πάσα προς τον Στέρλινγκ με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τελική. Και από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Τζάκσον με αριστερό σουτ είδε τον Καμίνσκι να διώχνει στην κλειστή του γωνία.
Η Λούτον, η αλήθεια είναι, ότι όταν το ευνοούσε η περίσταση, ήταν τολμηρή. Όπως στο 60ο λεπτό, σε φάση που ολοκληρώθηκε με ένα καλό αριστερό σουτ του Τζάιλς που κατέληξε στα χέρια του Σάντσεθ με ευθεία τροχιά παρά και την κόντρα που έγινε. Αυτή η φάση έδωσε ακόμα περισσότερο θάρρος στην Λούτον που με τον Καμπορέ από δεξιά επιχειρούσε να κατέβει ξανά προς την περιοχή του Σάντσεθ. Μόνο που ο Στέρλινγκ δεν θα άφηνε αυτό το ματς να χαθεί και η δική του καλή βραδιά να πάει στράφι. Έτσι, στο 68ο λεπτό από γύρισμα του Γκουστό από δεξιά, ο Άγγλος με μονοκόματο πλασέ έγραψε το 2-0. Κι αφού είχε κάνει τα δικά του, είπε να «φτιάξει» κι ένα γκολ και το έκανε στο 75ο λεπτό, κάνοντας το γύρισμα προς την περιοχή για τον Νίκολας Τζάκσον που με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΣΕΛΣΙ: Σάντσεθ, Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουιλ, Γκουστό, Φερνάντες, Καϊσέδο, Τσίλγουελ (86′ Μάατσεν), Στέρλινγκ (90′ Μπέρστοου), Γκάλαχερ, Τζάκσον (83′ Ουγκοτσούκου)

ΛΟΥΤΟΝ: Καμίνσκι, Μπούρκε (77′ Άντερσεν), Λόκιερ, Μπελ, Καμπορέ (70′ Ντάουτι), Μπάρκλεϊ (77′ Πέλι), Νακάμπα, Τσονγκ (77′ Ογκμπένε), Τζάιλς, Μόρις, Αντεμπάγιο (70′ Μπράουν)